Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά με το Νέο Σύστημα

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά με το Νέο Σύστημα
Πανελλαδικές εξετάσεις Eurokinissi

Οι απαντήσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στο οποίο εξετάστηκε η Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με το Νέο Σύστημα

Συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με την εξέταση στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Τις απαντήσεις στα θέματα στα οποία διαγωνιστηκαν οι υποψήφιοι δίνουν στο News24/7 καθηγητές από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά με το Νέο Σύστημα

https://www.news247.gr/download/5161//574000/arxaia.pdf

Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό τμήμα του ομίλου Πουκαμισάς, σε ο,τι αφορά τα αρχαία, τα θέματα των εξετάσεων του νέου συστήματος ήταν πρωτότυπα ως προς τη ζητούμενη ενότητα του διδαγμένου κειμένου. Συγκεκριμένα η 9η ενότητα που ζητήθηκε και διδάχθηκε φέτος για πρώτη φορά, αναφέρεται στο ρόλο της παιδείας και την ψυχή του ανθρώπου και απαιτούσε προσεκτική μελέτη για την κατανόηση της . Το αδίδακτο κείμενο, δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες νοηματικές δυσκολίες, όμως κάποιοι ζητούμενοι γραμματικοί τύποι ίσως να δυσκόλεψαν ορισμένους μαθητές. Η ερώτηση του συντακτικού ήταν σχετικά εύκολη και μπορούσαν οι περισσότεροι μαθητές να απαντήσουν σωστά. Γενικότερα στα δύο μέρη του διαγωνίσματος υπήρχε μια ισορροπία, επομένως ένας καλά διαβασμένος μαθητής θα μπορούσε να απαντήσει επαρκώς.

Όπως αναφέρει η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος Αρχαίων Ελληνικών Γιωργία Μακρή, τα θέματα των εξετάσεων του παλαιού συστήματος ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα στο διδαγμένο κείμενο έγινε ένας πρωτότυπος συνδυασμός δύο ενοτήτων των Ηθικών Νικομαχειών του Αριστοτέλη, γεγονός που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα έτη. Τα θέματα ήταν σαφή και κατανοητά, ενώ το αδίδακτο κείμενο ήταν κοινό με το νέο σύστημα. Μόνο το τελευταίο θέμα του συντακτικού διαφοροποιούταν και ήταν πιο απαιτητικό, απευθυνόμενο σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Σε γενικά πλαίσια ο συνδυασμός σωστής μελέτης και κριτικής σκέψης θα οδηγήσει τους μαθητές σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Σε ο,τι αφορά τα μαθηματικά, ο Παναγιώτης Παπαναγιώτου , Ακαδημαϊκός  Υπεύθυνος Μαθηματικών του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, αναφέρει:
Το σημερινό Διαγώνισμα των Μαθηματικών του Νέου Συστήματος μάλλον εξέπληξε ευχάριστα τους υποψηφίους .  Ήταν πιο εύκολο από αντίστοιχα διαγωνίσματα προηγουμένων ετών .

Οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι αναμένεται να εξασφαλίσουν ιδιαιτέρως ικανοποιητικές βαθμολογίες . Στο Β’ θέμα οι υποψήφιοι είχαν μία σημαντική βοήθεια καθώς σε δύο ερωτήματα υπήρχαν οι απαντήσεις των προηγουμένων. Το ερώτημα Γ4 και φέτος δυσκόλεψε τους διαγωνιζόμενους με κυρίως λόγω της αναφοράς του στον ρυθμό μεταβολής. Στο Δ’ θέμα τα επιμέρους ερωτήματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας με το Δ4 να αφορά ωστόσο μόνο τους πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Το Διαγώνισμα των Εξετάσεων για τους Αποφοίτους που επέλεξαν το Παλαιό Σύστημα ήταν όμοια απαιτητικό με εκείνα των προηγουμένων ετών .  Σε σύγκριση με τα θέματα του Νέου Συστήματος κρίνεται σαφώς δυσκολότερο .

Το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 19/6, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα