Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων – Πώς μπορούν να τις δουν

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων – Πώς μπορούν να τις δουν
Βαθμολογίες Πανελλαδικών εξετάσεων INTIME

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι τρεις τρόποι για να μάθουν τα αποτελέσματα.

Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τη 1 μ.μ. της Τρίτης οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους με τρεις τρόπους, ενώ, όπως διευκρινίστηκε από το ΥΠΑΙΘ, οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες

  • Μέσω SMS: Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου.
  • Μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
  • Στα Λύκεια της χώρας.

Πανελλήνιες 2022: Οι Εισακτέοι

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% περίπου λιγότεροι από πέρυσι. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ίδιου γνωστικού αντικειμένου, αναμένεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, που επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι 393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρυσι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα