Πάνω από 14 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουν ΙΕΚ και ΕΠΑΛ

Πάνω από 14 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουν ΙΕΚ και ΕΠΑΛ
Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου παρουσίασε σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2017, σε συνέντευξη τύπου, τις διεργασίες που συντελούνται μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στο πλαίσιο του ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας. (EUROKINISSI / Βασίλης Ρούγγος) eurokinissi

Περαιτέρω ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα, με επιπλέον εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό από το ΥΠΠΕΘ

Της Μίκας Κοντορούση

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σπουδών και του τεχνολογικού- εργαστηριακού εξοπλισμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων σχεδίασε και υλοποιεί, διά μέσου των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), πρόγραμμα προμηθειών τεχνολογικού – εργαστηριακού εξοπλισμού, το κόστος του οποίου θα ξεπεράσει τα 14 εκ. €, για όλες τις μονάδες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΙΕΚ).

Η αναβάθμιση του τεχνολογικού – εργαστηριακού εξοπλισμού των εκπαιδευτικών δομών είναι ένα ακόμη μέτρο που θα συμβάλει στη βελτίωση της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και στην προσαρμογή της στις σύγχρονες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις της εργασιακής προοπτικής των αποφοίτων της ΕΕΚ.

Έτσι και με αυτό το μέτρο, υλοποιούνται στην πράξη οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την ολόπλευρη στήριξη και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα