PlayEnergy: O μαθητικός διαγωνισμός για την κυκλική οικονομία

PlayEnergy: O μαθητικός διαγωνισμός για την κυκλική οικονομία

Στην παγκόσμια εκπαιδευτική πλατφόρμα της Enel μέσα από ενδιαφέρουσες αποστολές θα ταξιδέψεις στον κόσμο της κυκλικής οικονομίας και θα διεκδικήσεις υπέροχα δώρα.

Βγαίνεις από το σπίτι μαζί με τους φίλους σου και ψάχνετε στη γειτονιά για πράγματα που θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν, αλλά παραμένουν αναξιοποίητα. Έχετε μαζί σας χαρτί και στυλό και καταγράφετε προσεκτικά τα ευρήματά σας: γλάστρες εγκαταλελειμμένες σε μια αυλή, αλουμινένια κουτάκια πεταμένα στον δρόμο, ένας ανεμιστήρας δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων μαζί με μια ξύλινη σκούπα, και λογής-λογής άλλα σκουπίδια. Αλήθεια, τι είδους οικολογικά βιώσιμο έργο θα μπορούσατε να φτιάξετε με τα συγκεκριμένα; Έχετε όση φαντασία χρειάζεται για να κατασκευάσετε κάτι και να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε αυτά που βρήκατε; Διότι έτσι συμβαίνει σε μια πόλη όπου διέπεται από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, όλα τα αντικείμενα και τα προϊόντα ζουν περισσότερο χάριν στη δημιουργικότητα και στην κουλτούρα βιωσιμότητας των πολιτών της.

Η παραπάνω είναι μία από τις επτά προκλήσεις του διαγωνισμού PlayEnergy, της ψηφιακής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας της Enel που εγκαινιάστηκε πέρσι για πρώτη φορά και στην οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι δεκατεσσάρων μέχρι είκοσι ετών. Μπορούν να κάνουν εγγραφή είτε μόνοι τους είτε να σχηματίσουν ομάδα και να ανταγωνιστούν παίκτες από όλο τον κόσμο, καθώς φέτος λαμβάνουν μέρος η Βραζιλία, το Περού, η Ιταλία, η Αργεντινή, η Χιλή και η Κολομβία. Γενικότερα, το PlayEnergy προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική και ψυχαγωγική εμπειρία, η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου. Βασικό στόχο έχει την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σχετικά με τις ΑΠΕ, τη βιώσιμη ανάπτυξη και έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της, την κυκλική οικονομία.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν σε μια διαφορετική πρόκληση, στην αρχή της οποίας εμφανίζεται ένα εισαγωγικό βίντεο που τους εξηγεί τι οφείλουν να κάνουν. Ακόμη και όσοι έχουν καθυστερήσει την εγγραφή τους, έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις αποστολές που έχουν περάσει. Με την ολοκλήρωση των επιμέρους προκλήσεων, οι ομάδες βαθμολογούνται, διεκδικούν όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στη γενική κατάταξη, και έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Μάλιστα, αν κατορθώσουν να τερματίσουν στην πρώτη εικοσάδα, θα συμμετέχουν τον Μάρτιο του 2022 στην τελική πρόκληση, το «FinalOnlineChallenge»: μια ψηφιακή εκδήλωση που οργανώνεται μέσα στο CampusParty και στοχεύει στην παραγωγή ιδεών και έργων για την κυκλική οικονομία.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Όλες οι θεματικές σχετίζονται με την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας σε μία πόλη και οι επιμέρους προκλήσεις περιλαμβάνουν από απαιτητικά κουίζ γνώσεων, δύσκολες δοκιμασίες, αλλά και την παραγωγή μικρού μήκους βίντεο. Στην τελευταία πρόκληση με τίτλο «SharetoCare», οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο διακήρυξης για τις αξίες της πόλης τους, η οποία βασίζεται στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Μέσω λοιπόν του PlayEnergy, όσοι συμμετέχουν, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους διασκεδάζοντας. Βελτιώνουν την ομαδικότητά τους, ακονίζουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα, ξεναγούνται στον κόσμο των ΑΠΕ και της βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζουν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, και το κυριότερο, κόβουν εισιτήριο με προορισμό το πράσινο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα