ΠΟΣΔΕΠ: Η επαναφορά του ασύλου κατάφερε την αποθράσυνση εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου

ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΔΕΠ για τα κρούσματα βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια. Μιλά για ελλιπή πολιτική βούληση και υποχρηματοδότηση στα Ιδρύματα που δεν διευκολύνουν τους όρους φύλαξης. "Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών εμμονών και μιας παρωχημένης αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση", επισημαίνεται μεταξύ άλλων

Της Μίκας Κοντορούση

Με αφορμή το τελευταίο πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης κατά της ζωής ανθρώπων στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ με στόχο τη ληστεία, το οποίο προστίθεται σε μια σειρά άλλων εγκληματικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα και σε άλλα πανεπιστήμια, η ΠΟΣΔΕΠ παίρνει θέση και δηλώνει τα εξής:

ADVERTISING

Η παράνομη δράση εγκληματικών ομάδων και ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου μέσα στα Πανεπιστήμια συνεχώς διευρύνεται καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει. Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, δεν έχουν τη δυνατότητα από το νόμο αλλά και τα ίδια μέσα και την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την βία και την εγκληματικότητα στους χώρους των ιδρυμάτων, το οποίο άλλωστε είναι καθήκον και αρμοδιότητα της αστυνομίας. Επιπλέον, η δραματική υποχρηματοδότησή τους περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα φύλαξης των χώρων τους με ίδια μέσα.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση αυτών των λυπηρών φαινομένων που παρατηρούνται στους χώρους των Α.Ε.Ι. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών εμμονών και μιας παρωχημένης αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, τα οποία δεν της επιτρέπουν να κατανοήσει και συνεπώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης δράσης εγκληματικών αλλά και τραμπούκικων ομάδων στους χώρους των πανεπιστημίων.

Η επαναφορά της έννοιας του ασύλου, το μόνο που κατάφερε είναι η πλήρης αποθράσυνση των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου αλλά και ομάδων που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους.

Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι (κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος, κοινωνία, ΜΜΕ κλπ) ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια, την οποία προασπίζει το ακαδημαικό άσυλο, δεν κινδυνεύει πλέον εδώ και πολλές δεκαετίες από την «επέμβαση δημόσιας δύναμης» αλλά αντίθετα από μειοψηφίες ατόμων οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν διά της βίας την άποψή τους και από ομάδες εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου που δρουν ανεξέλεγκτα στους χώρους των ιδρυμάτων;Στηρίζουμε τις προσπάθειες των συναδέλφων μας και του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, αλλά και των οργάνων διοίκησης όλων των Πανεπιστημίων (Πρυτανικές αρχές, Σύγκλητοι κλπ) για την προστασία της ελευθερίας του λόγου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κυρίως την προστασία της ζωής των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Αυτά τα φαινόμενα είναι πάντα καταδικαστέα και οι άνθρωποι που τα προκαλούν ενεργούν ως εχθροί του δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημοκρατίας. Η καταδίκη από μόνη της όμως δεν αρκεί. Ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα και η ελληνική κοινωνία αλλά πρωτίστως η κυβέρνηση  θα πρέπει να δείξει μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα και σε αυτούς που τα δημιουργούν. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος του προβλήματος, να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και και να προστατεύσει, ως οφείλει, τη ζωή των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΝΕ για την επίθεση στο ΕΚΠΑ: 'Το γεγονός ότι δρουν στα σκοτάδια δείχνει τη δειλία τους'

Σοκ από τα κρούσματα βίας στο ΕΚΠΑ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο ληστές - Είχαν ρημάξει τους πεζούς στην Πανεπιστημιούπολη

Μαχαίρωσαν και λήστεψαν φοιτητή στο ΕΚΠΑ - Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

SHARE:

24Media Network