Προμηθευτείτε σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Προμηθευτείτε σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Μετά το φιάσκο των φετινών φωτοτυπιών και Dvd αντί βιβλίων στα σχολεία, ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας προσφέρει στο ίντερνετ όλα τα σχολικά εγχειρίδια προς ανάγνωση και εκτύπωση

Από χτες ημέρα Πέμπτη μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν και να καταφύγουν σε πολυέξοδες λύσεις.

Ωστόσο, η λύση αυτή προσφέρεται σε όσους μαθητές - περίπου το 54% - που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ "κατ' οίκον" και φυσικά, διαθέτει στο σπίτι και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, όπως εκτυπωτές, μελάνια κτλ.

Έτσι, με ένα απλό πάτημα του κουμπιού και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του "Ψηφιακού Σχολείου" του υπουργείου Παιδείας που ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι και συγκεκριμένα, στη διεύθυνση " http:digitalschool.minedu.gov.gr ", οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους – και βεβαίως να τυπώσουν - το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων, χωρίς πρόβλημα και χωρίς να προμηθεύονται τα σχολικά εγχειρίδια από βιβλιοπωλεία.

Βήμα –βήμα ο μαθητής μπορεί να ανοίξει τα βιβλία και φυλλομετρώντας το περιεχόμενο να ξεκινήσει τη μελέτη των σχολικών βιβλίων, πριν ακόμα να χτυπήσει το κουδούνι.

Το ρόλο αυτό μάλιστα, αναλάμβανε εξ'ολοκλήρου το Παιδαγωγικό Ινστιτούτομέχρι πριν από 2 περίπου χρόνια.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα όλοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν ένα dvd στην τσάντα τους, που θα εμπεριέχεται το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων που θα διδαχτούν, ενώ στους μαθητές του δημοτικού η διδασκαλία θα γίνεται με dvd που θα χειρίζεται ο δάσκαλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι δικαστές "καρφώνουν" την Διαμαντοπούλου

"Μέσον" και για τα βιβλία

Γονείς σε απόγνωση. Αγοράζουν μόνοι τους τα "δωρεάν" βιβλία

SHARE:

24Media Network