Ρόδος: Κινητοποιήσεις γονέων υπέρ του δασκάλου που κατηγορείται ότι κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Ρόδος: Κινητοποιήσεις γονέων υπέρ του δασκάλου που κατηγορείται ότι κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Εξέδωσαν και ψήφισμα συμπαράστασης - Ο εκπαιδευτικός αρνείται τις κατηγορίες - «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το παιδί να μην έγινε αντιληπτό», υπογραμμίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης πραγματοποιούν γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ρόδου, στο οποίο δάσκαλος κατηγορείται ότι κλείδωσε μαθητή μέσα στην τάξη και έφυγε.

Οι γονείς, φώναξαν συνθήματα υπέρ του δασκάλου νωρίς χθες το πρωί έξω από το σχολείο, ενώ χαρακτήρισαν υπερβολικές τις αντιδράσεις σε βάρος του, καθώς από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε ότι το περιστατικό ήταν ελάχιστων λεπτών και ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, ούτε βεβαίως είχε τιμωρητικό χαρακτήρα σε βάρος του παιδιού.

Η υπόθεση εξετάζεται τόσο από τη δικαιοσύνη, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, μετά την εντολή για ΕΔΕ που έδωσε ο προϊστάμενος εκπαίδευσης, Νίκος Ράπτης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έδωσε εντολή να απομακρυνθεί ο δάσκαλος από τα καθήκοντά του. Αναλυτικά ΕΔΩ η απόφαση.

Από την πλευρά του, ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί. Ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα για ελάχιστα λεπτά και πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς για να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και να τους ζητήσει συγγνώμη.

Ψήφισμα συμπαράστασης από γονείς

Μάλιστα, γονείς της Δ' τάξης του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου υπέγραψαν επιστολή – ψήφισμα, όπου δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο του δασκάλου.

Διαβάστε την επιστολή:

«Όλοι οι γονείς και οι κηδεμόνες της Δ’ τάξης του Δημοτικού μας σχολείου αλλά και οι κάτωθι υπογεγραμμένοι γονείς παλαιοτέρων τάξεων, νιώθουμε την απόλυτη ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, στον δάσκαλο των  τέκνων μας, ο οποίος τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται μέσω μιας αναιτιολόγητης κατηγορίας  που του αποδίδεται για το «εκ προθέσεως» κλείδωμα μαθητή της Δ τάξης του δημοτικού σχολείου, εντός της αιθούσης.

Εμπιστευτήκαμε και θα  εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τα παιδιά μας στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό διότι αποτελεί άριστο παράδειγμα τόσο παιδαγωγού όσο και ανθρώπου, καθώς διακρίνεται για τις αξίες, το ήθος και τον σεβασμό του έναντι των παιδιών μας και ως μαθητών αλλά και ημών ως γονέων τους.

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος, ουδέποτε έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα, γι’ αυτό και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για τις πολύτιμες γνώσεις και την καλοσύνη του, που απλόχερα χαρίζει στα παιδιά μας με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό στο θεσμό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Επίσης, ομόφωνα δηλώνουμε ότι ανταποκρίνεται τα μέγιστα στα καθήκοντά του, επιδίδεται με ζήλο και ευγένεια στο να αναθρέφει και να εκπαιδεύει τα παιδιά με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης για κάθε μαθητή, σκύβει το κεφάλι και με υπομονή και σύνεση προάγει τα παιδιά μας, τα καλλιεργεί με ζήλο, ώστε όλοι εμείς αντικρίζουμε τη μέγιστη πρόοδο, τόσο στις επιδόσεις, όσο και στο ήθος τους.

Πρόκειται για παιδαγωγό 20ετίας, που στα σχετικά πλαίσια του μαθήματος διακρίνεται για το έντονα ευρηματικό του ύφος, σχετικά με τη διδασκαλία και την αγάπη του για τον μαθητή. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά της τάξης του, είναι έντονα δυσαρεστημένα (καθώς έκλαιγαν σήμερα (σ.σ χθες) έξω από το γραφείο του διευθυντή), όταν έμαθαν για την απομάκρυνσή του από το σχολείο.

Είμαστε στο πλευρό του εμείς οι 23 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της τέταρτης τάξης, του 15ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου (όλοι πλην των γονέων που υπέβαλλαν τη μήνυση) μαζί με τους γονείς των μαθητών του από προγενέστερα έτη καθώς και τους λοιπούς γονείς της σχολικής μας κοινότητας. Διαμαρτυρόμαστε επίσης με την παρούσα επιστολή, για τις καταδικαστέες φήμες που εκ προοιμίου διασπείρονται μέσω του Tύπου για την ακεραιότητα και τις προθέσεις του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, καθώς είμαστε πεπεισμένοι για την αλήθεια και το ήθος του.

Την παρούσα υπογράφουμε όλοι εμείς οι γονείς των μαθητών της Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου, αλλά και γονείς μαθητών του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι έσπευσαν για να συνδράμουν στην πρωτοβουλία μας».

Δικηγόρος οικογένειας μαθητή: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το παιδί να μην έγινε αντιληπτό κατά το κλείσιμο της τάξης» 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση το παιδί να μην έγινε αντιληπτό κατά το κλείσιμο της τάξης. Υπάρχει σωρεία επιχειρημάτων και αποδεικτικών μέσων που δείχνουν ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το παιδί μετά από αυτό το περιστατικό γύρισε καθυστερημένο στο σπίτι, πανικοβλημένο, τρομαγμένο και εκμυστηρεύτηκε αυτό που έγινε στους γονείς. Οι γονείς, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήγα στην αστυνομία. Εκεί έγινε αμέσως μήνυση και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά την οποία συνελήφθη ο δάσκαλος για να απολογηθεί». Περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη στο alfavita:

Ένα υπέροχο ταξίδι σε Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία και Σεϋχέλλες σε ένα μοναδικό βίντεο

Ιδιώτης θα πει ηλίθιος

Μεγαλώνοντας ένα υπεύθυνο και ανεξάρτητο παιδί - 10 συμβουλές για τους γονείς

SHARE:

24Media Network