Στις 9.000 ευρώ το όριο για τις μετεγγραφές

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ  ΤΗΣ ΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Τι προβλέπει σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, για να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση

Στις 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας αναπροσαρμόζεται το εισοδηματικό κριτήριο κι έτσι δικαίωμα μεταγραφής έχει κάθε φοιτητής, στην οικογένεια του οποίου το εισόδημα δεν ξεπερνά αυτό το ποσό.

Επιπλέον, με την ίδια ρύθμιση αυξάνεται το επιτρεπόμενο ποσοστό μετεγγραφών από το 10% του αριθμού των φοιτητών μιας σχολής στο 15%.

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι έχει εντάξει σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.

Έως σήμερα, το πλαφόν στο εισόδημα κάθε μέλους της οικογένειας του φοιτητή ήταν στα 7.500 ευρώ.

Το σχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφισθεί την Τρίτη, καθώς οι αλλαγές για το λύκειο θα εφαρμοστούν από φέτος στην Α' τάξη.

SHARE:

24Media Network