Συγκεκριμένος κλάδος Μουσικών δεν αναφέρεται στις μόνιμες προσλήψεις

Σχολείο φωτό αρχείου
Σχολείο φωτό αρχείου EUROKINISSI

Ευελπιστούμε ότι η μη αναφορά του κλάδου ΤΕ16 στο νέο νομοσχέδιο οφείλεται σε παράλειψη.

H Πανελλήνια Ένωση Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Δημόσιας Εκπαίδευση, ΠΕΑΩΜΔΕ, με υπόμνημά της προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αναφέρεται στο σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων.

Το υπόμνημα εστάλη και στο alfavita.gr και οι Μουσικοί που στελεχώνουν τα μουσικά σχολεία της χώρας αναρωτιούνται αν ο κλάδος τους (ΤΕ16 Μουσικής) δεν αναφέρεται στη σελίδα της διαβούλευσης από λάθος ή παύει να υφίσταται.

Το υπόμνημα της ΠΕΑΩΜΔΕ:

ADVERTISING

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Στο σχετικό με το νέο σύστημα διορισμών νομοσχέδιο, όπως αυτό ετέθη προς διαβούλευση στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 (πίνακες κατάταξης) παρ. 2 όπου αναφέρονται οι κλάδοι που κατατάσσονται στον πίνακα Γ΄, προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ο κλάδος ΤΕ16 Μουσικής, στον οποίο ανήκουν οι έχοντες πτυχίο μουσικής ειδίκευσης αναγνωρισμένου μη Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή πτυχίο μουσικής ειδικότητας του άρθρου 8 παρ. 5 του ν.2158/1993 (ΦΕΚ 109Α), δεν αναφέρεται καν!

Γεννάται συνεπώς το ερώτημα: Σύμφωνα πάντα με το αναρτημένο προς διαβούλευση νομοσχέδιο, ο παραπάνω κλάδος, στον οποίο ανήκει η πλειοψηφία των αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών μουσικής που τροφοδοτούν τα Μουσικά Σχολεία από την ίδρυσή τους έως σήμερα, παύει να υφίσταται ή πρόκειται για παράλειψη; Κύριε υπουργέ, οι καθηγητές ΤΕ16 Μουσικής, μεγάλος αριθμός των οποίων κατέχει και βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ, διδάσκουμε στα Μουσικά Σχολεία και τα στηρίζουμε για περισσότερα από 20 χρόνια. Πέρα από ελάχιστους διορισμούς και παρά τη μεγάλη μας προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε αδιόριστοι και συνεχίζουμε να στελεχώνουμε τα μουσικά σχολεία χρόνο με τον χρόνο ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις μας, μεταδίδοντας τον πολιτισμό και την τέχνη, πολλές φορές μακριά από τον τόπο διαμονής μας και μακριά από τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Αντιλαμβάνεστε, κύριε υπουργέ, ότι εύλογα γεννιούνται ερωτήματα για το αν είναι πρόθεση του υπουργείου να καταργήσει – ουσιαστικά – τον κλάδο εξαιρώντας τους από τους πίνακες κατάταξης του νέου συστήματος διορισμών και προσλήψεων και συνεπώς να άρει το δικαίωμα των καθηγητών που ανήκουν σε αυτούς να εργαστούν στα μουσικά σχολεία, στα οποία εργάζονται επί σειρά πολλών ετών. Ευελπιστούμε ότι η μη αναφορά του κλάδου ΤΕ16 στο νέο νομοσχέδιο οφείλεται σε παράλειψη. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπεύθυνη για την εργασιακή μας εξαφάνιση αλλά και για την συνεπαγόμενη σημαντική υποβάθμιση της λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων!

Δεν θα μπορούσαμε επιπλέον να μην αναφερθούμε και στον πολύπαθο και σχεδόν ξεχασμένο κλάδο των ΕΜ16 καθηγητών παραδοσιακών οργάνων, για τους οποίους – πάρα τη μεγάλη τους προϋπηρεσία – δεν υπήρξε ουσιαστική μέριμνα από το 2010, όταν είχαμε διακομματική τροπολογία, εκπεφρασμένη βούληση του συνόλου του πολιτικού κόσμου για μια δίκαιη μεταβατική ρύθμιση, η οποία έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης αφού η αναβολή ένταξής της σε νόμο – με δικαιολογία την ανάγκη για περισσότερη μελέτη όσον αφορά τα οικονομικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε σχολείου – διαρκεί έως σήμερα (διαθέσιμα τα πρακτικά. Θεωρούμε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα δικαιώνει και τους καθηγητές αυτούς, οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί κατ’ επανάληψη από ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις συμβασιούχοι του δημόσιου τομέα αλλά και εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων που συμπλήρωναν 24μηνη ή 30μηνη προϋπηρεσία (Π.Δ.164/2004, Ν.3255/2004, Ν.3475/2006, Ν.3687/2008) λόγω της απουσίας τίτλου σπουδών στην ειδικότητά τους, πράγμα για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι εφόσον τα παραδοσιακά όργανα δεν έχουν αναγνωριστεί έως σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο πολιτισμού, Οι διορισμοί των ΤΕ16 και των ΕΜ16 με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία ήταν και παραμένει πάγια θέση του σωματείου μας!

Διαβάστε περισσότερα στοπ alfavita.gr:

Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στην κατανομή των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία

Το MIT το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο - Η κατάταξη των ελληνικών παν/μιων

Δάσκαλος πέταξε κουτάβι για να το κατασπαράξει χελώνα μπροστά σε μαθητές


SHARE:

24Media Network