Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ποια είναι η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, παρότι έχει κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθήνας

Συνεχίζεται από Δευτέρα η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Κυριακή ασκούν μεταξύ άλλων σκληρή κριτική στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

"Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων (ΕΚΠΑ).

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας εδώ και δύο μήνες.

Είχε προηγηθεί η προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκρινε ότι η απεργία είναι και καταχρηστική με αποτέλεσμα οι απεργοί να  έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν και νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα,  όπως και έπραξαν.

SHARE:

24Media Network