Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν και πάνε μετρό Σύνταγμα

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στο 57ο ΓΕΛ στους Αμπελόκηπους, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στο 57ο ΓΕΛ στους Αμπελόκηπους, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Εννέα τομείς και 36 ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, ο θεσμός της Μαθητείας, αλλά και το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ» θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο του μετρό Σύνταγμα υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ. Γνωρίστε τα πάντα για την Έκθεση και ποιους αφορά

Της Μίκας Κοντορούση

Έκθεση μαθητικών έργων, με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τις 7 έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2018 (10 π.μ.- 8 μ.μ.) στο χώρο (αίθουσα) πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, με στόχο την ανάδειξη του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου και των θεσμικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν και που αφορούν την αναμόρφωση της δομής του, τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/-τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, την θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.».

ADVERTISING

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι εννέα τομείς και 36 ειδικότητες, που αντιστοιχούν στον κάθε τομέα και λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η προβολή των τομέων- ειδικοτήτων θα επιτευχθεί μέσα από μαθητικά έργα (εκθέματα) και οπτικό ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί στα Επαγγελματικά Λύκεια και στα Εργαστηριακά Κέντρα Ν. Αττικής και μέσω ομιλιών και δράσεων στο πλαίσιο υλοποίησης ημερίδων κατά τη διάρκεια της έκθεσης- εκδήλωσης.

Η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/-ήτριες των Γυμνασίων και της Α’ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και σε αποφοίτους Λυκείων, σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές/-ήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων, σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητεία», σε οργανισμούς και φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε κοινωνικούς φορείς και στους κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της μαθητείας, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η έκθεση - εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ) και εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και ιδιαίτερα το ρόλο του Επαγγελματικού Λυκείου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

SHARE:

24Media Network