Τα θέματα σε Νεοελληνική Λογοτεχνία και Φυσική Κατεύθυνσης

ΤΡΙΚΑΛΑ-21-5-2012- Έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων(EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ-21-5-2012- Έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων(EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια σας μεταδίδει τα θέματα και τις λύσεις στα δύο εξεταζόμενα μαθήματα Κατεύθυνσης που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή περίπου 90.000 υποψήφιοι. Πώς σχολιάζει τα θέματα η φιλόλογος Πόπη Μιχελάκου

Τρίτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και οι περίπου 90.000 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε δύο μαθήματα Κατεύθυνσης.

Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και οι υποψήφιοι Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής.

Δείτε τα θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Αναλυτικά τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής για Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση.

Σχολιάζοντας τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, φιλόλογος του φροντιστηρίου "Στόχος", Πόπη Μιχελάκου επισημαίνει στο NEWS 247:

"Το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη είναι ένα ενδιαφέρον ποίημα ποιητικής που εντάσσεται στη συλλογή Ποιήματα για την Ποίηση. 

Ο προβληματισμός του είναι διαχρονικός χωρίς αιχμές επικαιρότητας. Τα συγκεκριμένα ερωτήματα κρίνονται αναμενόμενα ως προς το περιεχόμενο τους αλλά και ως προς τη δομή τους καθώς σταθερό ζητούμενο αποτελεί η κειμενική επαλήθευση στοιχείων του δεδομένου και μάλιστα με διάκριση της βαθμολόγησης του εντοπισμού στοιχείων από τη βαθμολόγηση του σχολιασμού τους.

Το τελευταίο ισχύει για πρώτη φορά στα ζητούμενα του παράλληλου κειμένου, αντικαθιστώντας  την ασαφή διατύπωση των τελευταίων χρόνων  ("Να συγκρἰνετε τα δύο κείμενα ως προς το περιεχόμενο") με τον εντοπισμό συγκεκριμένου αριθμού ομοιοτήτων και διαφορών ανάμεσα στο διδαγμένο και το παράλληλο κείμενο και τον ερμηνευτικό σχολιασμό τους.

Η επαρκής ανταπόκριση στα ζητούμενα απαιτεί επομένως ευχέρεια εντοπισμού και αξιολόγησης κειμενικών χαρακτηριστικών που προϋποθέτει τη γενικότερη συγκρότηση αλλά κυρίως με την κατάλληλη προετοιμασία του υποψηφίου", καταλήγει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες: Συνέχεια με μαθήματα κατεύθυνσης για τους υποψηφίους

Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Ιστορία

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

SHARE:

24Media Network