Βάσεις 2022: Οι 10 σχολές με την μεγαλύτερη άνοδο

Βάσεις 2022: Οι 10 σχολές με την μεγαλύτερη άνοδο
Υποψήφιοι κοιτάζουν τις βάσεις εισαγωγής INTIME NEWS

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βάσεων για τις Πανελλήνιες 2022. Ποια τμήματα παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανόδους μορίων φέτος.

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/7) οι Βάσεις για τις Πανελλήνιες 2022 και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Η γενική εικόνα των φετινών βάσεων, με μία μόνο πρόταση, θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: “Ελεύθερες πτώσεις των τμημάτων υψηλής ζήτησης και άνοδοι των τμημάτων μεσαίας ζήτησης”.

Συγκεκριμένα, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε φέτος το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που ανέβηκε κατά 2566 μόρια, ενώ ανοδική τάση παρουσίιασε και το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με 1723 μόρια.

Άνοδο κατέγραψε, επίσης, το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 1125 μόρια πάνω, όπως και η Σχολή Μηχανικών (ΑΕΝ) που ανέβηκε κατά 1044 μόρια.

Παράλληλα, το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατέγραψε άνοδο 778 μορίων, η Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ) 761 μορίων, ενώ το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ανέβηκε κατά 705 μόρια.

Τέλος, άνοδο κατέγραψε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ανέβηκε κατά 695 μόρια, καθώς και τα τμήματα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς που ανέβηκαν κατά 679 και 677 μόρια αντίστοιχα.

Βάσεις 2022: Τα 10 τμήματα με τις μεγαλύτερες ανόδους


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα