Υπό παραίτηση σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπό παραίτηση σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών
EUROKINISSI

Αντίθετα στα μαθήματα υπό την επίβλεψη των αστυνομικών δυνάμεων τα μέλη της Συγκλήτου. Τι δηλώνουν για τις κινητοποιήσεις. Στον "αέρα" το εξάμηνο. Έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρύτανη του ΕΚΠΑ (Vid)

Την παραίτηση τους στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνη, έθεσαν το απόγευμα της Δευτέρας τα μέλη της Συγκλήτου του, καθιστώντας αδύνατη την περεταίρω λειτουργία του Ιδρύματος.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ερμηνεύεται ως μέσο πίεσης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς λόγω των παραιτήσεων, τα τμήματα του Πανεπιστημίου δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν.

Σε δηλώσεις του, ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης ανέφερε ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας αρνούνται να κάνουν μαθήματα κάτω από αστυνομική εποπτεία και έκανε λόγο για επιλήψιμες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας που οδήγησαν στο αδιέξοδο.

"Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα", δήλωσε στο "Πoντίκι" ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, κ. Βαλσαμής Βαλσαμάκης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: "Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε την λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη". 

Υπό παραίτηση σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

SHARE:

24Media Network