Παν-ισλαμικό κάλεσμα Ερντογάν υπέρ των Παλαιστινίων

Παν-ισλαμικό κάλεσμα Ερντογάν υπέρ των Παλαιστινίων
Ο Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμουντ Αμπάς στην Ισλαμική Διάσκεψη τον Δεκέμβριο του 2017. AP

Ο Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα στην σύγκρουσή του με το Ισραήλ. Χθες είπε ότι ο Νετανιάχου "έχει στα χέρια του αίμα Παλαιστινίων" και τώρα καλεί τον Ισλαμικό κόσμο να ενωθεί για να απαντήσει αποφασιστικά.

Κάλεσμα για “κοινή και αποφασιστική στάση” απέναντι στις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα απευθύνει ο Ταγίπ Ερντογάν προς τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος σε κοινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους ηγέτες της Ινδονησίας, του Σουδάν και του Κατάρ.

Το τηλεφώνημα αυτό ήρθε “μετά τους 62 τουλάχιστον Παλαιστίνιους διαδηλωτές που έπεσαν ως μάρτυρες και τους εκατοντάδες τραυματίες από ισραηλινά πυρά που ήρθαν πέρα από τα σύνορα” στη Γάζα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας συνέπεσε με την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ισραήλ, ένα γεγονός που οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν “Η Καταστροφή”, καθώς και με την ίδρυση αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα