Παπαδήμος: Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή το νέο έτος, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012. Στη φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή το νέο έτος, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012. Στη φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι είπε ο Λ. Παπαδήμος στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο δίκτυο

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο δίκτυο, ο Λ. Παπαδήμος μιλά στο CNBC, για προκλήσεις και εμφανίζεται κάθετος ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά απαντά πως "Νομίζω ότι συχνά συζητείται ότι η έξοδος από το ευρώ είναι μια επιλογή για την Ελλάδα. Όμως, νομίζω ότι αυτό δεν είναι πραγματικά μια επιλογή. Αυτή είναι η θέση αυτής της κυβέρνησης".

ADVERTISING

Τονίζει δε πως θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.

Παράλληλα χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν δύο κρίσιμα ζητήματα: η συμφωνία για την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο PSI και η διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής για την περίοδο 2012-2015.

Μάλιστα εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι η χώρα θα λάβει την έγκριση των Ε.Ε. και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης.

SHARE:

24Media Network