Παραδόθηκαν τα νέα αυτοκίνητα των βουλευτών

14-9-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
14-9-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε πόσο θα μας κοστίσουν τα οχήματα χαμηλότερου κυβισμού που παρέλαβαν οι βουλευτές. Ποιοι αποποιήθηκαν του δικαιώματος για βουλευτικό αυτοκίνητο

Ολοκληρώνεται τρία χρόνια μετά την εξαγγελία της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η αντικατάσταση των πολυτελών αυτοκινήτων των βουλευτών με άλλα μικρότερου κυβισμού.

Οι βουλευτές άρχισαν να παραλαμβάνουν τα νέα ολοκαίνουργια οχήματά τους, καθώς η Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα για να παραδώσουν τις  Lexus, τις Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi 2000 cc.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περικοπών, οι δαπάνες του κράτους για τα αυτοκίνητα των βουλευτών περιορίσθηκαν κατά 35% και πλέον οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από 5 εκατομμύρια που πλήρωναν στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας η κατάργηση του συγκεκριμένου προνομίου, βουλευτών και υπουργών.

Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν αποποιηθεί του δικαιώματος να διαθέτουν βουλευτικό όχημα οι: Χαρά Κεφαλίδου,  Αννα Νταλάρα, Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά καιο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λιμουζίνα αγάπη μου

SHARE:

24Media Network