Παραιτήθηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.(ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.(ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Νέα παραίτηση μετά τις ποινικές διώξεις για τη σύμβαση έργου κατασκευής της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης ο Σπ. Ευσταθόπουλος, επικαλούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παραίτηση που σημειώνεται στο πλαίσιο αυτό, καθώς το Σάββατο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι Γεώργιος Μέργος και Τάκης Αθανασόπουλος, από τη θέση του γγ του υπουργείου Οικονομικών και του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αντιστοίχως, επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους.

Οι παραιτηθέντες συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη περίοδο της επίμαχης σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της ΜΕΤΚΑ για το έργο κατασκευής της μονάδας του Αλιβερίου.

Ο κ. Ευσταθόπουλος, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είχε βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις και την περίοδο 2004- 2009 και ήταν μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Βιομηχανίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπέβαλε, ο κ. Ευσταθόπουλος, με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και η παραίτησή του έγινε αποδεκτή.

Στην επιστολή προς τον υπουργό, ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρει: "Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίων του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007 και του οποίου υπήρξα μέλος, μόλις από τον Ιούνιο του 2007, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο, να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματεά Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την έως τώρα άψογη συνεργασία την οποία είχαμε".

Καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του ΥπΟικ, Γεώργιος Μέργος

SHARE:

24Media Network