Κρύο και χιονόνερο

Κρύο και χιονόνερο

Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την Πέμπτη. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση

Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ισχυροί, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους

Αναλυτικότερα: Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια θα είναι 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές προβλέπονται, κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα έχουμε τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρος τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν στα νότια νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

SHARE:

24Media Network