Κύπρος: Πέντε χρόνια φυλακή στον πρώην υπουργό Άμυνας για την τραγωδία στο Μαρί

default image

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας, για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζεται και μάλιστα με ποινή φυλάκισης, πρόσωπο, που διετέλεσε υπουργός.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε σήμερα πενταετή ποινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την φονική έκρηξη στην βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011.

Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 9 Ιουλίου, ημέρα που το Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο.

Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στους άλλους τρεις ενόχους, που είναι ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο πρώην διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέας Λοϊζίδης.

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων με την απαγγελία των ποινών. Υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι επαρκείς, δεδομένου ότι η έκρηξη στοίχισε τις ζωές δεκατριών ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα