Αυστραλία: Βρέθηκε θαλάσσιο γλοιώδες “τέρας” που βγάζει τοξικό υγρό

Αυστραλία: Βρέθηκε θαλάσσιο γλοιώδες “τέρας” που βγάζει τοξικό υγρό
Θαλάσσιος Λαγός Youtube: Video "The California Sea Hare" / @Clint Reynolds

Με ένα αποκρουστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι λουόμενοι στην Αυστραλία. Το μυστηριώδες πλάσμα έχει κίτρινο χρώμα, γλοιώδη υφή και βγάζει μωβ υγρό.

Ένα μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα βρέθηκε στην ακτή της παραλίας Leighton Beach στη Δυτική Αυστραλία, με τους λουόμενους να μένουν άναυδοι και τρομαγμένοι με το αποκρουστικό θέαμα.

Σύμφωνα με τη DailyMail, το παράξενο ζώο που βρέθηκε στην παραλία είχε κιτρινωπό χρώμα και γλοιώδη υφή, ενώ έβγαζε ένα περίεργο μωβ υγρό και ήταν ιδιαίτερα τρομακτικό στην όψη του.

Ο άντρας που εντόπισε το θαλάσσιο “τέρας” ανήρτησε φωτογραφίες του στα social media, ζητώντας από τους χρήστες να τον βοηθήσουν να μάθει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Οι περισσότεροι το χαρακτήρισαν ως ένα “εξωγήινο πλάσμα”, ενώ οι ντόπιοι έγραψαν ότι μάλλον πρόκειται για τον “δολοφόνο σκύλων”, ένα θαλάσσιο πλάσμα με μωβ δηλητήριο που είναι τοξικό για τα σκυλιά.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, έδωσαν σύντομα τη δική τους απάντηση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για το θαλάσσιο λαγό, ένα περίεργο ψάρι με τοξικό υγρό που συναντάται συχνά στα νερά της Αυστραλίας. 

Οι εμπειρογνώμονες το επιβεβαίωσαν και στο Yahoo News Australia, ενώ ο καθηγητής Culum Brown, από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Macquarie, δήλωσε ότι το εν λόγω πλάσμα παράγει υγρό με πορφυρό χρώμα όταν αισθανθεί κίνδυνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα