Καλό νέο της ημέρας: Ο Αρκτούρος έσωσε αρκούδα από παράνομη παγίδα

Φωτογραφία που παραχώρησε ο Αρκτούρος
Φωτογραφία που παραχώρησε ο Αρκτούρος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας νεαρής αρκούδας η οποία πιάστηκε σε παράνομη παγίδα στην Φλαμουριά Έδεσσας.

Τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε παγίδα, δίπλα σε κερασιές, βρέθηκε αρκούδα στη Φλαμουριά Έδεσσας. Το ζώο εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου Έδεσσας και άμεσα ενημερώθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του "Αρκτούρου" (ΟΑΕ) που μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι η αρκούδα είχε πιαστεί σε παγίδα από συρματόσχοινο. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί, είχε τραυματιστεί σε αρκετά σημεία του σώματός της.

Παρουσία του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του Ερμή, όπως ονομάστηκε, ο οποίος ήταν παγιδευμένος ήδη για αρκετές ώρες. Αφού τον αναισθητοποίησε, τον απελευθέρωσε από την παγίδα και στη συνέχεια τού τοποθέτησε δορυφορικό κολάρο, προκειμένου να παρακολουθεί το γεωγραφικό του στίγμα.

ADVERTISING

Η παγίδα είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", με σκοπό να πιάσει αρκούδα, κάτι που καταδεικνύει τόσο το μέγεθός της όσο και το σημείο που τοποθετήθηκε, δίπλα δηλαδή σε κερασιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση, "η τοποθέτησή της αποτελεί κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή και για το λόγο αυτό το Δασαρχείο θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου".

Φωτογραφία που παραχώρησε ο Αρκτούρος
Φωτογραφία που παραχώρησε ο Αρκτούρος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ο "Αρκτούρος" υπενθυμίζει ότι οι ηλεκτροφόρες περιφράξες είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας αγροκτημάτων και συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζώα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Βιάσου έχουμε σχολείο" - Η βόλτα της οικογένειας αρκούδων έγινε viral

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο καλωσορίζοντας την άνοιξη

SHARE:

24Media Network