Δήμος Χανίων: Πόρτα – πόρτα συγκεντρώνει απόβλητα ηλεκτρικού εξοπλισμού

Δήμος Χανίων: Πόρτα – πόρτα συγκεντρώνει απόβλητα ηλεκτρικού εξοπλισμού
Εικόνα από τη συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού εξοπλισμού στο δήμο Χανίων

Πρωτοποριακή δράση από τον Δήμο Χανίων. Συγκέντρωσε τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα.

Σε μια πρωτοποριακή δράση έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε (ΟΤΑ)], συγκεντρώνοντας απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). Πρόκειται για μία σημαντική υπηρεσία, η οποία πραγματοποιείται με το σύστημα συλλογής αποβλήτων «πόρτα-πόρτα» σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων, ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό, που δεν υποστηρίζονταν ποτέ ξανά μέχρι πρόσφατα.

Η δράση έχει πραγματοποιηθεί ήδη τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, μετά από αυξημένη πίεση από τους πολίτες, είναι ολοήμερη -από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αργά το μεσημέρι- και σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων συμμετοχή στο πρόγραμμα, από όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη.

Εικόνα από τη συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού εξοπλισμού στο δήμο Χανίων

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πρώτη αποκομιδή συγκεντρώθηκαν περίπου 1.5 τόνοι ηλεκτρικά απόβλητα, τη δεύτερη φορά έφτασαν τους 3 τόνους, ενώ με την τελευταία τα απορρίμματα ξεπέρασαν τους 4 τόνους.

Με την ένθερμη ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, η δράση αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς, απ’ ότι φαίνεται οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες πλέον ενδιαφέρονται ουσιαστικά να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

Αναλυτικά, η δράση και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 20-28 Νοεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα