Δολοφόνησαν με όπλο φώκια "Monachus Monachus" στη Μηλίνα

Δολοφόνησαν φώκια "Monachus Monachus" στη Μηλίνα

Την φώκια εντόπισε ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό. Όπως ειπώθηκε από τους κατοίκους που την βρήκαν η φώκια θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο.

Βίαια θανατωμένη από ανθρώπινο χέρι, βρέθηκε σήμερα το πρωϊ στο Βαλτούδι της Μηλίνας, μια φώκια “Monachus Monachus”. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε κάνει την εμφάνισή της στη θάλασσα της Μηλίνας, έπαιζε στην παραλία και την θαύμαζαν οι περιπατητές. Σήμερα την εντόπισε νεκρή ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό. Η φώκια σύμφωνα με τους μόνιμους αλλοδαπούς κατοίκους της Μηλίνας, που την εντόπισαν, θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ethessalia.gr.

Δολοφόνησαν φώκια
Δολοφόνησαν φώκια "Monachus Monachus" στη Μηλίνα
ADVERTISING

Είναι η δεύτερη φώκια μέσα σε τρια χρόνια που παρέμεινε στα νερά της Μηλίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θανατώθηκε. Ο  Alexandros Stephan που την εντόπισε ενημέρωσε το  Λιμεναρχείο και τη Mom. Η φώκια Μονάχους Μονάχους θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και στη θάλασσα του Αιγαίου ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός. Το πάρκο Βορείων Σποράδων έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα και εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται κάθε χρόνο για την προστασία της. Αρκετοί αλιείς θανατώνουν το σπάνιο είδος, διότι η μεσογειακή φώκια καταστρέφει τα δίχτυα κατά την αναζήτηση της τροφής.

Στον Παγασητικό κόλπο βρίσκεται η Μηλίνα
Στον Παγασητικό κόλπο βρίσκεται η Μηλίνα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζώα
SHARE:

24Media Network