Τιμούν τη φύση

Τιμούν τη φύση

Ποικίλες δράσεις έχουν προγραμματίσει φορείς σε όλη τη Μακεδονία την Κυριακή, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ο δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το 1ο Green Party, στη νέα Παραλία στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη βράβευση της καλύτερης πράσινης δράσης, επίδειξη λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων EasyBike και διανομή στους παριστάμενους φυτών και λουλουδιών από το φυτώριο του δήμου και βιολογικών προϊόντων. Επίσης, εθελοντές της οικολογικής οργάνωσης WWF θα καταγράφουν το οικολογικό αποτύπωμα των πολιτών. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις».

Ένα εικαστικό κοινωνικό δρώμενο έχει επιλέξει το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά εν Δράσει» και την καλλιτεχνική κολεκτίβα «Unblock Art».

Επίσης, η δημοτική παράταξη «Ενεργοί πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου» θα διοργανώσει ποδηλατοδρομία.

Ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη θα πραγματοποιήσει τον 4ο ποδηλατικό γύρο Πανοράματος, το πρωί, με σύνθημα «Κάνω ποδήλατο, όχι αυτοκίνητο». Σημείο εκκίνησης θα είναι το Πέτρινο δημοτικό σχολείο Πανοράματος.

Τον καθαρισμό των ακτών της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, του Σταυρού και της Ασπροβάλτας του δήμου Βόλβης θα αναλάβουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και οι δήμοι Προποντίδας και Βόλβης. Εκπρόσωποι των φορέων θα προμηθεύσουν τους εθελοντές με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στο δήμο Βόλβης και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του Σταυρού η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί με συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Ασπροβάλτας.

Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανώσει την 6η Έκθεση Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων την ίδια μέρα, από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, στους κήπους της Περιφέρειας. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 40 βιοκαλλιεργητές από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς δημοτικών σχολείων, θαλάσσιων ακτών, εκβολών ποταμών και παραποτάμιων δασών, δενδροφυτεύσεις, πεζοπορικές διαδρομές και άλλες εκδηλώσεις στους δήμους Κοζάνης, Πρεσπών, Ορεστίδος, Γρεβενών, Καστοριάς και Βοΐου.

Σε καθαρισμούς θα προχωρήσει και ο δήμος Καβάλας: του περιαστικού δάσους της Καβάλας και των κοινόχρηστων χώρων στις δημοτικές κοινότητες Κρηνίδων και Ζυγού.

SHARE:

24Media Network