Ελέφαντας εναντίον κροκόδειλου: Τέρμα οι ευγένειες

Ελέφαντας εναντίον κροκόδειλου: Τέρμα οι ευγένειες
youtube

Δείτε σε βίντεο τι συμβαίνει όταν ένας "ευγενικός γίγαντας", στην προκειμένη περίπτωση αφρικανικός ελέφαντας, αφήνει στην άκρη τους καλούς τρόπους και τα βάζει με κροκόδειλο.

Οι ελέφαντες μπορεί να αποκαλούνται “ευγενικοί γίγαντες” αλλά όταν νιώθουν απειλή ξεχνάνε τους καλούς τρόπους. Αυτό το μάθημα πήρε ένας κροκόδειλος στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική

Σε βίντεο από το περιστατικό, που ανέβηκε στο διαδίκτυο πρόσφατα, φαίνεται ένας αφρικανικός ελέφαντας να ποδοπατά έναν κροκόδειλο και να τον σκοτώνει. Τα μεγαλύτερα θηλαστικά του κόσμου είναι φυτοφάγα και το να σκοτώνουν άλλα ζώα είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά τους. Ωστόσο, ακόμη και παρά το τεράστιο μέγεθός τους, εξακολουθούν να είναι στόχοι αρκετών θηρευτών, συμπεριλαμβανομένων των κροκόδειλων. Όταν νιώσουν ότι απειλούνται αυτά ή τα νεότερη μέλη της αγέλης τους, αφήνουν τις ευγένειες στην άκρη.

Το είδος κροκόδειλου που εμφανίζεται στα βίντεο είναι δύσκολο να αναγνωριστεί, αλλά από όλα τα είδη που είναι γνωστό ότι υπάρχουν στην Αφρική το μεγαλύτερο είναι ο κροκόδειλος του Νείλου (Crocodylus niloticus). Ένα τρομακτικό αρπακτικό, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο (μετά τον κροκόδειλο της θάλασσας – Crocodylus porosus με μήκος έως 5 μέτρα και βάρος περίπου 227 κιλά).

Οι αφρικανικοί ελέφαντες, από την άλλη πλευρά, και τα δύο είδη (της σαβάνας και των δασών) ζυγίζουν περίπου 6 τόνους και φτάνουν τα 7 μέτρα μήκος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα