Εξωπραγματικό ρεκόρ: Πόσα χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη αστραπή που καταγράφηκε ποτέ

Εξωπραγματικό ρεκόρ: Πόσα χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη αστραπή που καταγράφηκε ποτέ
Κεραυνοί shutterstock

Αξιοσημείωτο είναι και το νέο ρεκόρ μεγαλύτερης σε διάρκεια αστραπής που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Διπλάσιοι οι αριθμοί των νέων ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα.

Ένα εξωπραγματικό ρεκόρ ανακοίνωσε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, καθώς γνωστοποίησε ότι η μεγαλύτερη σε μήκος αστραπή που έχει καταγραφεί ποτέ φτάνει τα 709 χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με τον WMO, η εν λόγω αστραπή σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στη νότια Βραζιλία, με την έκτασή της να ισούται περίπου με την απόσταση από το Λονδίνο έως τα σύνορα της Ελβετίας κοντά στη Βασιλεία.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε και ένα ακόμα ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης σε διάρκεια αστραπής. Σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου 2019 στη βόρεια Αργεντινή και διήρκεσε 16,7 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί ότι τα νέα ρεκόρ έχουν διπλάσιες τιμές από αυτά που κατέρριψαν. Μέχρι πρότινος ο μεγαλύτερος κεραυνός ήταν 321 χιλιόμετρα στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ το 2007 και η μεγαλύτερη διάρκεια αστραπής ήταν τα 7,74 δευτερόλεπτα τον Αύγουστο του 2012 στη Γαλλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα