Φωτιά στην Ιτέα: Κάηκαν 12.153 στρέμματα – Τα 3.000 τμήμα του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας

Φωτιά στην Ιτέα: Κάηκαν 12.153 στρέμματα – Τα 3.000 τμήμα του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας
Πυροσβέστης (φωτό αρχείου) Nick Paleologos / SOOC

Εκτεταμένες οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην Ιτέα. Κάηκαν συνολικά 12.153 στρέμματα γης. Καταστράφηκαν και 8.253 στρέμματα από τη φωτιά στην Αχαΐα.

Εκτεταμένες καταστροφές προξένησε η πυρκαγιά στην Ιτέα, σύμφωνα με τους χάρτες του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος COPERNICUS, το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής προστασίας, για την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Φωκίδα και στην Αχαΐα.

Όπως κατέγραψαν οι δορυφόροι, από την πυρκαγιά στην Ιτέα καταστράφηκε έκταση 12.153 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εντός της προστατευμένης ζώνης του Δελφικού Τοπίου.

Ειδικότερα, εκ των 12.153 στρεμμάτων που έχουν καεί, τα 3.000 στρέμματα, σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες, ήταν τμήμα του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας, που βρίσκεται εντός της ζώνης Α΄ (απόλυτης προστασίας) του Δελφικού Τοπίου, όπως είχε οροθετηθεί το 1991, ενώ το 2012 είχαν καθοριστεί και οι χρήσεις στην συγκεκριμένη ζώνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσον αφορά στην πυρκαγιά στην Αχαΐα, όπως αποτυπώνεται στους χάρτες του δορυφορικού συστήματος COPERNICUS, κάηκαν συνολικά 8.253 στρέμματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα