Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Πύργο – Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Πύργο – Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην Ηλεία Eurokinissi

Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας. Σηκώθηκαν εκ νέου πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του Πύργου, στην Ηλεία.

Παράλληλα, έχουν ήδη ενισχυθεί οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και αποτελούνται από 60 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια, ενώ στο σημείο πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες καθώς υπήρχαν δύο εστίες φωτιάς σε δασικές εκτάσεις στην τοπική κοινότητα Κορυφής.

Η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα προς την περιοχή της Τριανταφυλλιάς, ενώ στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής, όπως και εθελοντές.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τζια

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια. Η φωτιά έκαιγε σε δυο μέτωπα στην περιοχή Χάλαρα της Τζιας, χωρίς να απειλήσει κατοικίες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το βράδυ και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην Κορινθία, όπως και αυτή στο Καλαμάκι Αχαΐας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα