G20: Στο επίκεντρο ο περιορισμός αύξησης της θερμοκρασίας

G20: Στο επίκεντρο ο περιορισμός αύξησης της θερμοκρασίας
COP27, Aίγυπτος AP Photo/Peter Dejong

Στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής G20 οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να περιοριστεί παγκοσμίως η αύξηση των θερμοκρασιών στον 1,5 βαθμό Κελσίου και δεσμεύτηκαν για "αποτελεσματικές ενέργειες".

Οι ηγέτες στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας συμφώνησαν σήμερα Τετάρτη (16/11) να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να περιοριστεί παγκοσμίως η αύξηση των θερμοκρασιών στον 1,5 βαθμό Κελσίου και να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την σταδιακή κατάργηση της αμείωτης χρήσης άνθρακα.

“Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου. Αυτό θα απαιτήσει ουσιαστικές και αποτελεσματικές ενέργειες και δέσμευση από όλες τις χώρες“, αναφέρεται σε δήλωση των ηγετών που εκδόθηκε στο πέρας της συνόδου.

Σε δήλωσή τους, η οποία εκδόθηκε μετά την σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, οι ηγέτες καλούν τους μετέχοντες στη συνεχιζόμενη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP27 που διεξάγεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου να “κλιμακώσουν επειγόντως” τις προσπάθειες στη σύνοδό τους κορυφής για το θέμα του μετριασμού και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Οι ηγέτες των χωρών μελών της G20 αναφέρονται επίσης στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι “προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργηση της αμείωτης παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, συνάδοντας με τις εθνικές συνθήκες και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για υποστήριξη προς δίκαιες μεταβάσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα