Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Προς τα πού κινείται το δεύτερο κύμα του χιονιά

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Προς τα πού κινείται το δεύτερο κύμα του χιονιά
Χιόνια στη Βοιωτία Eurokinissi

Μετατοπίζεται το δεύτερο κύμα του χιονιά. Προς τα πού θα μετακινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Ανατολικότερα μετατοπίζεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας και καθώς θα περνούν οι ώρες, οι χιονοπτώσεις σιγά σιγά θα εξασθενούν και θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Από την ανάλυση των χαρτών ανώτερης ατμόσφαιρας το μεσημέρι του Σαββάτου διαπιστώσαμε μεγάλη ταύτιση των δεδομένων της πραγματικής κατάσtασης με τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών.

Προς τα πού μετακινείται

Για τις επόμενες ώρες παρότι έρχονται ψυχρότερες αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα, εν τούτοις η βασική διαταραχή έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα και οι αέριες μάζες έχουν χάσει μεγάλο μέρος από την δυναμική τους και την δυνατότητα να δώσουν μεγαλύτερες εντάσεις χιονοπτώσεων.

Στον παραπάνω χάρτη απεικονίζονται οι περιοχές χιονοπτώσεων στο δωδεκάωρο που μεσολαβεί από τα μεσάνυχτα ως το το μεσημέρι της Κυριακής 17-1-2021. Για την Κυριακή συνοπτικά αναφέρουμε ότι θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, επίσης την Εύβοια και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς.

Τη Δευτέρα 18-01-2021 στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις, με παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, στην Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πρόσκαιρα της ανατολικής Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις πρωινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Επειδή στο παραπάνω βίντεο απεικονίζονται μόνο οι περιοχές χιονοπτώσεων στο video που ακολουθεί σας ετοιμάσαμε και άλλο ένα, το οποίο περιέχει συνολικά όλες τις περιοχές υετού.

Ιδιαίτερη προσοχή τον πάγο στους δρόμους σε περιοχές που έχει χιονίσει. Κλείνουμε με τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες για Κυριακή και Δευτέρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα