Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την ανακύκλωση και τις πλαστικές σακούλες

Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πύργο και εγκαίνια "Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης" παρουσία του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρη Πολιτόπουλου και άλλων στελεχών φορέων ανακύκλωσης, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πύργο και εγκαίνια "Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης" παρουσία του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρη Πολιτόπουλου και άλλων στελεχών φορέων ανακύκλωσης, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) EUROKINISSI

Τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και ρυθμίζονται θέματα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο τροποποιείται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και ρυθμίζονται θέματα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Επίσης, καθορίζονται εκ νέου οι όροι και προϋποθέσεις για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασιών και εισάγεται πρόβλεψη για τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.

SHARE: