Μάχη με τις φλόγες στον Αγιόκαμπο Λάρισας και στη Μαλεσίνα

Μάχη με τις φλόγες στον Αγιόκαμπο Λάρισας και στη Μαλεσίνα

Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη- CL215, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, στον Αγιόκαμπο Λάρισας. Πυρκαγιά και στη Μαλεσίνα (pics)

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αγιόκαμπο της Λάρισας με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για την κατάσβεση της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει περάσει από τον πίσω δρόμο του Αγιοκάμπου και απειλεί τα σπίτια που βρίσκονται παραλιακά.

Μάχη με τις φλόγες στον Αγιόκαμπο Λάρισας και στη Μαλεσίνα

H σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής: "Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και θάμνους εκδηλώθηκε (26/06) λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (20 άνδρες), ενώ μεταβαίνει και ο Διοικητής της Υπηρεσίας στο σημείο. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη- CL215, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, πριν επεκταθεί.

Μάχη με τις φλόγες στον Αγιόκαμπο Λάρισας και στη Μαλεσίνα

Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι έχουν καεί οι αυλές δύο σπιτιών, καθώς οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, πρόλαβαν τα χειρότερα.

Πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και 2 Καναντέρ.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Πηγή: thessalianews.gr

SHARE:

24Media Network