Νεκρές χελώνες Caretta - Caretta στο Κατάκολο Ηλείας

Καρέ από τη χελώνα καρέτα-καρέτα που βρέθηκε νεκρή
Καρέ από τη χελώνα καρέτα-καρέτα που βρέθηκε νεκρή ILIALIVE.GR

Το Μ. Σάββατο βρέθηκε στο Κατάκολο μία χελώνα Caretta - Caretta νεκρή με πολλά τραύματα, ενώ έγιναν καταγγελίες και για άλλες δύο περιπτώσεις.

Μια Caretta - Caretta βρέθηκε νεκρή από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στην παραλία του Καβουρίου στο Κατάκολο, ενώ καταγγελίες και για άλλες δύο περιπτώσεις έγιναν γνωστές στη Λιμενική Αρχή στο Κατάκολο.

Στην περίπτωση της νεκρής Caretta - Caretta στο Κατάκολο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες φέρει πολλά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι, όσο και στα πίσω πτερύγια.

Το άτυχο ζώο φαίνεται πως βγήκε στην παραλία για να προστατευτεί και εκεί ξεψύχησε αφού υπάρχει στην άμμο μεγάλη ποσότητα αίματος της. Είναι τραγικό να αντιμετωπίζονται τόσο βάναυσα οι θαλάσσιες χελώνες που αποτελούν και προστατευόμενο είδος.

Και άλλες καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, υπήρξαν καταγγελλίες και για άλλες τραυματισμένες ή σκοτωμένες χελώνες το τελευταίο διήμερο στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και στον τομέα ευθύνης.

Τουλάχιστον δύο ακόμα περιπτώσεις έγιναν γνωστές σε Ζαχάρω και Κάτω Σαμικό, χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης.

Αν υπάρχει κάτι που οδηγεί στην εξόντωση των caretta - caretta στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί άμεσα, για την προστασία του είδους.

Καρέ από τη νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Καρέ από τη νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα ILIALIVE.GR
Καρέ από τη νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Καρέ από τη νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα ILIALIVE.GR
Πηγή: 

ilialive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζάκυνθος: Πάνω από χίλιες φωλιές της Caretta - Caretta μετρήθηκαν το 2018

Ηλεία-Μεσσηνία: Αγώνες με μηχανές και γουρούνες στις φωλιές των Καρέτα-Καρέτα

Ο χρόνος τελειώνει... ή μήπως όχι;

SHARE: