Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια: Νεκρά πουλιά και ψάρια από πετρελαιοκηλίδα

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια από πετρελαιοκηλίδα
Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια από πετρελαιοκηλίδα AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια από πετρελαιοκηλίδα που καλύπτει περίπου 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Νεκρά πουλιά και ψάρια ξεβράζονται στις ακτές της.

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ρύπανση από πετρελαιοκηλίδας στις ακτές της Καλιφόρνιας, η οποία καλύπτει περί τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Η ρύπανση θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, καθώς μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών και πουλιών έχει εντοπισθεί κοντά στις ακτές.

ADVERTISING
Πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια
Πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Η περιοχή που έχει περισσότερο πληγεί είναι του Χάντινγκτον Μπιτς, νότια του Λος Αντζελες.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως, εκτιμάται ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από διαρροή σε πετρελαιαγωγό που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας
Προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Οι αρχές του Χάντινγκτον Μπιτς προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις ζώνες της ρύπανσης, να αποφύγουν τις παραλίες και να μην κολυμπούν.

Με κινητά φράγματα και συστήματα άντλησης οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν το πετρέλαιο να φθάσει στο οικολογικό καταφύγιο της Μπόλσα Τσίκα και τους υγρότοπους του Χάντινγκτον Μπιτς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network