Το νησί "μπάμπουσκα" σε λίμνη που έχει νησί με άλλη λίμνη

Το νησί "μπάμπουσκα" σε λίμνη που έχει νησί με άλλη λίμνη

Πρόκειται για ένα νησί το οποίο έχει μία λίμνη, η οποία μέσα της έχει ένα άλλο νησί, το οποίο μέσα του έχει μία λίμνη, η οποία έχει μέσα της ένα άλλο νησί, μέσα στο οποίο δημιουργείται μία άλλη λίμνη.

Η παραπάνω εικόνα αλλά και η εικόνα του Google Earth που ακολουθεί, παρουσιάζει ένα νησί που βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη.

Το νησί αυτό, έχει μέσα του μία άλλη λίμνη, η οποία απεικονίζεται καλύτερα στην παρακάτω δορυφορική φωτογραφία.

Θα πείτε καταπληκτικό, αλλά δεν είναι και τόσο “τρομερό”.

Όμως...

Το νησί

...αν κάνουμε ένα ζουμ στο νησί αυτό, θα παρατηρήσουμε ότι μέσα στη λίμνη του, υπάρχει άλλο ένα νησί, το οποίο διακρίνεται ευκρινέστερα στην εικόνα που ακολουθεί.

Το νησί

Αυτό το μικρό νησάκι φαίνεται καλύτερα στην παρακάτω εικόνα από το Google Earth:

Το νησί

Αν όμως ζουμάρουμε κι άλλο αυτό το μικρό νησάκι, θα παρατηρήσουμε ότι και σε αυτό υπάρχει τάση να δημιουργηθεί άλλη μια μικρή λιμνούλα στο κέντρο του:

Το νησί

Εάν θέλετε να μάθετε πού ακριβώς βρίσκεται το νησί το οποίο έχει μία λίμνη, η οποία μέσα της έχει ένα άλλο νησί, το οποίο μέσα του έχει μία λίμνη, η οποία έχει μέσα της ένα άλλο νησί, μέσα στο οποίο δημιουργείται μία άλλη λίμνη, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μέσα από το Google Earth το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων την Λουζόν που περιέχει όλα τα παραπάνω στην εικόνα που ακολουθεί.

Το νησί

Η λίμνη αυτή είναι γνωστή ως λίμνη Bombón, και είναι μια ηφαιστειακή λίμνη με κρατήρα γλυκού νερού στην επαρχία Batangas των Φιλιππίνων . Η λίμνη καλύπτει το ηφαίστειο Taal, μια μεγάλη ηφαιστειακή καλντέρα που έχει σχηματιστεί από πολύ μεγάλες εκρήξεις πριν από 500.000 έως 100.000 χρόνια.

Το νησί

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μετά τις Laguna de Bay και τη λίμνη Lanao. Το ηφαίστειο, είναι “υπεύθυνο” για το θειικό περιεχόμενο της λίμνης.

Το τελικό μικρό νησάκι τώρα πλέον δεν υπάρχει, διότι φέτος είχαμε έκρηξη του ηφαιστείου Taal εκεί που υπήρχε η λίμνη του κρατήρα στο νησί του ηφαιστείου. Ήταν γνωστή ως η Κίτρινη Λίμνη ή η Κύρια Λίμνη του Κρατήρα, που περιείχε το δικό της μικρό νησί, το Vulcan Point. Το Vulcan Point θεωρήθηκε ένα από τα λίγα νησιά τρίτης τάξης στον κόσμο. Για χρόνια αυτό το φαινόμενο θεωρήθηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο του είδους του που “κατασκοπεύτηκε” από το Google Earth.

Δείτε το από το Google Earth εδώ

Τα νέα πρωτεία νησιού "τρίτης τάξης"
 

Από φέτος, όμως, η διάκριση πηγαίνει πλέον σε μια έκταση 4 στρεμμάτων στο βόρειο Καναδά, όπου κανένας άνθρωπος δεν έχει πιθανώς περπατήσει. Αυτό είναι το νησί της Βικτώριας στον Καναδά.

Το νησί
Το νησί

Η περιοχή Νούναβουτ βρίσκεται στην Βικτώρια - η οποία είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο - και το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στον Καναδά. Αλλά το μέγεθός του δεν είναι αυτό που κάνει αυτό το μέρος τόσο ξεχωριστό.

Το νησί φιλοξενεί το μεγαλύτερο νησί τρίτης τάξης στον κόσμο, ένα νησί σε μια λίμνη σε ένα νησί σε μια λίμνη σε ένα νησί.

Κάνοντας ζουμ στη περιοχή βλέπουμε ένα δεύτερης τάξης νησί.

Το νησί

Είναι τόσο εντυπωσιακό και γεωγραφικό παράξενο να ανακαλύπτεις ότι αν ζουμάρεις κι άλλο την εικόνα θα ανακαλύψεις ένα “μυστικό” που παρέμεινε κρυμμένο μέχρι τον 21ο αιώνα.

Το νησί

Μέσα σε αυτό το νησί δεύτερης τάξης υπάρχει ένα άλλο νησί πλέον τρίτης τάξης που το ανακάλυψε ο Τζος Κάλντερ μόλις το 2007, μετά από καθαρισμό των χαρτών της Google Αν και δημοσίευσε τα ευρήματά του το 2007, ο πρωταθλητής του Jeopardy Ken Jennings συχνά πιστώνεται εσφαλμένα με αυτή την ανακάλυψη.

Οι συντεταγμένες του νησιού είναι οι παρακάτω:

Το νησί

Με τα τέσσερα στρέμματα γης πάντως , αυτό το νησί τρίτης τάξης στον Καναδά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των Φιλιππίνων, που είδαμε παραπάνω και πιθανώς το μεγαλύτερο στον κόσμο. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτό το μικρό νησί δεν έχει επισκεφθεί ποτέ πριν.

Οι πλησιέστεροι πολίτες ζουν στο Cambridge Bay, 90 μίλια μακριά από αυτό το απομονωμένο νησί, και κανένας δρόμος δεν περνά πουθενά κοντά.

Δείτε το νησί εδώ ή εδώ

 

Είναι επίσης πολύ πιθανό, ωστόσο, ότι αυτό το νησί να μην είναι το μεγαλύτερο νησί "τρίτης τάξης" στον κόσμο. Κι αυτό διότι το έδαφος του νησιού Βικτόρια και σχεδόν ο μισός του Καναδά είναι διασκορπισμένος με μικροσκοπικές λίμνες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανώς ένα άλλο - ίσως μεγαλύτερο - νησί "τρίτης τάξη" σε άλλο μέρος του Καναδά.

Ψάξτε τους χάρτες του Google Earth με επιμονή. Ίσως είστε εσείς οι τυχεροί.

SHARE:

24Media Network