Το video που θα ‘ξυπνήσει’ τη συνείδησή σου για ένα #kaliteroavrio

Το video που θα ‘ξυπνήσει’ τη συνείδησή σου για ένα #kaliteroavrio
houlaki

Τι γίνεται όταν ένα παιδί αρνείται να μεγαλώσει σε έναν κόσμο που καθημερινά αδιαφορεί, ρυπαίνει και σπαταλά;

Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε δεκάδες διαφημίσεις. Στους υπολογιστές, στα κινητά, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις μας. Όμως είναι και κάποιες, ελάχιστες θα έλεγε κανείς, που κάνουν το βλέμμα σου να γυρίσει και να κολλήσει στην οθόνη. Διαφημίσεις που έχουν σκοπό να ξυπνήσουν τη συνείδησή σου, να σου προκαλέσουν ένα περίεργο συναίσθημα για αυτό που παρακολουθείς. Μια τέτοια διαφήμιση είναι και αυτή της Lidl Ελλάς στο δρόμο για ένα ένα #kaliteroavrio.

Βασικός πρωταγωνιστής της διαφήμισης είναι ένα μικρό αγόρι, το οποίο αρχίζει να βλέπει μέσα από την καθημερινότητά του τον κόσμο με άλλα μάτια. Αρχίζει να καταλαβαίνει πως γίνονται όλα λάθος γύρω του όταν αντικρίζει ένα συνεργείο να μαζεύει ένα νεκρό δελφίνι από την ακτή εξαιτίας της ρύπανσης της θάλασσας από πλαστικά ή όταν βλέπει τους εργαζόμενους ενός εστιατορίου να πετούν στα σκουπίδια το φαγητό που περίσσεψε μέσα στην ημέρα.

Το αγόρι αυτό, λοιπόν, μετά από όλα αυτά που είδε γυρνάει σπίτι του και δηλώνει στους γονείς του με περίσσιο θάρρος πως ‘αρνείται να μεγαλώσει’. Αυτός είναι και ο τίτλος της νέας τηλεοπτικής μίνι ταινίας που ετοίμασε η Lidl Ελλάς αποτυπώνοντας δημιουργικά δύο βασικές θεματικές βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρίας, τη μείωση του πλαστικού και τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων.

Ο μικρός πρωταγωνιστής δεν μένει στα λόγια, αλλά κυριολεκτικά σταματάει να μεγαλώνει. Και σιγά-σιγά δεν είναι μόνος του, καθώς και άλλα παιδιά ακολουθούν τον δικό του δρόμο. Η καμπάνια αυτή αναδεικνύει με έναν πρωτότυπο τρόπο την ανησυχία των παιδιών αλλά και αφυπνίζει τη συνείδηση των ενηλίκων, για προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αύριο αλλά και με το σήμερα.

Μια καμπάνια που κλείνει αισιόδοξα καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τη Lidl Ελλάς, η οποία κάθε μέρα πραγματοποιεί καινοτόμες ενέργειες και πρωτοποριακές δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η 360ο καμπάνια εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρίας με το συγκεκριμένο video είναι ακριβώς σε αυτό το δρόμο, για ένα ένα #kaliteroavrio.

Σε έναν κόσμο που και αδιαφορεί για το που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ας γίνουμε όλοι σαν το μικρό αγόρι της διαφήμισης της Lidl Ελλάς, που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε όσα του φαίνονται λάθος στον πλανήτη μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα