Βίντεο: Η σοκαριστική αλήθεια για την κρίση των πλαστικών

Βίντεο: Η σοκαριστική αλήθεια για την κρίση των πλαστικών
Εικόνα από το βίντεο της Greenpeace για τα πλαστικά youtube

Το νέο βίντεο της Greenpeace μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα πλαστικών απορριμάτων ανά άτομο στον κόσμο.

Ένα νέο βίντεο που δείχνει την σοκαριστική αλήθεια για την κρίση των πλαστικών, έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό παράρτημα της Greenpeace, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση της χώρας, παρά τα μεγάλα λόγια ότι είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, στην ουσία δεν έχει πράξει τα δέοντα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών απορριμμάτων ανά άτομο στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, όπως τονίζει η οργάνωση. Επειδή, λοιπόν, παράγει τόσο πλαστικό, φορτώνει το πρόβλημα σε άλλες χώρες, οι οποίες, επίσης, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Στο νέο βίντεο με τον τίτλο “Wasteminster: A Downing Street Disaster”, η οργάνωση επιχειρεί να δείξει πώς θα έμοιαζε η πρωθυπουργική οικία στην Ντάουνινγκ Στριτ αν συσσωρευόταν απ’ έξω η ποσότητα των πλαστικών που “πετούν” σε άλλες χώρες.

Πρόκειται κατά μέσο όρο για 1,8 εκατομμύρια κιλά την ημέρα – ή 688.000 τόνους ετησίως, οι οποίοι προκαλούν τεράστια προβλήματα στην υγεία και την άγρια ζωή σε όλο τον κόσμο. Το πλαστικό είναι γνωστό ότι σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσια πτηνά, θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες κάθε χρόνο.

Το πλαστικό που αποστέλλεται σε άλλες χώρες πετάγεται ή καίγεται στην ύπαιθρο, με τις τοπικές κοινότητες στην Τουρκία και τη Μαλαισία να αναφέρουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα, ρινορραγίες και πονοκεφάλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα