Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο καλωσορίζοντας την άνοιξη

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο καλωσορίζοντας την άνοιξη

Οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που ξύπνησαν πρώτες, όπως κάθε χρόνο - Άνοιξε και πάλι το Καταφύγιο για το κοινό.

Την άφιξη της άνοιξης προαναγγέλλουν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, καθώς οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σήμαναν τη λήξη του χειμέριου λήθαργου και τις οδήγησαν έξω από τις φωλιές τους.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που ξύπνησαν πρώτες. Η Sandy, η Mira και ο Duke μαζί με τον Γιώργο ξύπνησαν νωρίτερα και άρχισαν τα παιχνίδια, ενώ και ο Κυριάκος με τον Μανώλη γρήγορα εγκατέλειψαν τις φωλιές τους για να απολαύσουν τις ηλιόλουστες ημέρες.

Οι γηραιότερες Σάσα και Αλεξάνδρα που αποσύρθηκαν πρώτες στις φωλιές τους ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν πλέον ξυπνήσει και περνούν αρκετές ώρες έξω. Οι περισσότερες αρκούδες επέλεξαν να κοιμηθούν στις τεχνητές φωλιές, εκτός από την Ειρήνη και την Μπάρμπαρα που επέλεξαν μία φυσική.

Δυστυχώς, ωστόσο, από τον χειμέριο ύπνο δεν ξύπνησε η Βέσνα, με τους φροντιστές του Αρκτούρου στον καθιερωμένο έλεγχο να την εντοπίζουν νεκρή μέσα στη φωλιά της. Ήταν 23 χρονών, υπέργηρη, καθώς οι αρκούδες στη φύση δύσκολα ξεπερνούν τα 20 χρόνια. Γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Ήρθε στο Καταφύγιο μαζί με τα αδέρφια της τον Μίσα και την Μπάρμπαρα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου.

Άνοιξε και πάλι το Καταφύγιο

Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να επισκέπτονται το Καταφύγιο που λειτουργεί καθημερινές εκτός Τετάρτης και Σαββατοκύριακα 10.00-17.00 (ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.

Οι τρεις επισκέψιμοι χώροι θα λειτουργήσουν κανονικά και Καθαρά Δευτέρα. Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα