Πλοίο της γραμμής μπήκε στο λιμάνι της Καρπάθου την 21η Απριλίου με στρατιωτικά εμβατήρια

Πλοίο της γραμμής μπήκε στο λιμάνι της Καρπάθου την 21η Απριλίου με στρατιωτικά εμβατήρια

Το "Πρέβελης", σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Καρπάθου, έπιασε λιμάνι παίζοντας στη διαπασών, ανήμερα της θλιβερής επετείου, εμβατήρια. Τι απαντά η ΑΝΕΚ

Με στρατιωτικά εμβατήρια να ακούγονται στη διαπασών, μπήκε στο λιμάνι της Καρπάθου την 21η Απριλίου το πλοίο "Πρέβελης", σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ανήμερα της μαύρης επετείου του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, μπαίνοντας το πλοίο στο λιμάνι της Καρπάθου τα εξωτερικά μεγάφωνα του πλοίου έπαιζαν στη διαπασών στρατιωτικά εμβατήρια, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Καρπάθου. Είναι άξιον απορίας που το Λιμενικό Σώμα του νησιού δεν αντέδρασε άμεσα παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις του γραμματέας της ΤΟ του κόμματος μας στην Κάρπαθο. Παρακαλούμε να διερευνήσετε άμεσα για τυχόν ευθύνες του καπετάνιου του πλοίου "Πρέβελης" και του Λιμενικού Σώματος Καρπάθου" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η εταιρία ΑΝΕΚ, στην οποία ανήκει το πλοίο, ενημερώθηκε για το συμβάν και εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν της ήταν γνωστή εκ των προτέρων, ούτε ήταν και οδηγία της. Διαχωρίζει πλήρως την στάση της και επισημαίνει ότι θα ληφθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό.

"Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την Εταιρεία μας για την ενημέρωση σχετικά με το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα στις 21/4/2013 καθώς και την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε μία ενέργεια καθ' όλα καταδικαστέα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η πληροφόρησή μας για το συμβάν προήλθε από το πλοίο άμεσα και από τις δικές σας επιστολές αργότερα, καθ' ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε οδηγία της Εταιρείας ούτε ήταν εις γνώση της. Σε καμία περίπτωση η ενέργεια αυτή δεν εκφράζει την εταιρεία μας, η οποία καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας. Συνεπεία των ανωτέρω, οι υπεύθυνοι του συμβάντος θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό της λειτουργίας της Εταιρείας μας με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά"

Πληροφορίες από haniotika-nea.gr

SHARE:

24Media Network