1974-2019: Εκλογές στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία

Διαβάζεται σε 2'
1974-2019: Εκλογές στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία

Οι εκλογές στην Ελλάδα, η αποτίμηση της Μεταπολίτευσης και η συνεισφορά του Ηλία Νικολακόπουλου στην Πολιτική Επιστήμη. Οι Πέτρος Ιωαννίδης και Ηλίας Τσαουσάκης συζητούν με τον Παύλο Τσίμα.

Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας συζητά με τον Πέτρο Ιωαννίδη και τον Ηλία Τσαουσάκη για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1974 και μετά.

Έχοντας ακούσει και τα 14 επεισόδια της σειράς, κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αποτίμηση της περιόδου, αναφέρεται στις πιο σημαντικές μάχες και τα πολιτικά πρόσωπα που στιγμάτισαν την εποχή.

Παράλληλα, αναφέρεται στην πορεία και τη συνεισφορά στην πολιτική επιστήμη και όχι μόνο, του καλού του φίλου Ηλία Νικολακόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της σειράς «Η εκλογική ιστορία της Μεταπολίτευσης, 1974 – 2019».

Οι Εκλογικές Αναμετρήσεις 1974-2019

Το NEWS24/7 σας καλεί σε ένα ηχητικό και συναρπαστικό ταξίδι στις εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης. Πέτρος Ιωαννίδης και Ηλίας Τσαουσάκης, ιχνηλατούν την εκλογική ιστορία, σε μια σειρά συναρπαστικών συζητήσεων με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς επιστήμονες, εκλογικούς αναλυτές.

Η πολιτική κατάσταση της περιόδου, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές της εποχής και τα αίτια που οδήγησαν στις νίκες ή τις ήττες της κάθε αναμέτρησης, με την επιστημονική επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλου.

*Ο Ηλίας Νικολακόπουλος, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν ολοκληρωθεί η σειρά των Podcast στο NEWS 24/7 για την ιστορία των εκλογών της Μεταπολίτευσης. Ήταν τιμή μας που είχε την επιστημονική επιμέλεια και η σειρά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

 

Ακούστε όλα τα επεισόδια της σειράς σε Spotify, Apple Podcasts & Google Podcasts

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα