Νύχτα βίας στην Κερατέα

ΚΕΡΑΤΕΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΚΕΡΑΤΕΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Αυτοκίνητα της ασφάλειας αναποδογυρισμένα, τζάμια στο αστυνομικό τμήμα σπασμένα, βροχή από δακρυγόνα και νερό από την αύρα, μολότοφ και πέτρες τη νύχτα στην Κερατέα (Vid.)

 

Άλλη μία νύχτα με επεισόδια στην Κερατέα, με τους κατοίκους να πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα της τροχαίας της περιοχής και να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί όπως κατήγγειλαν αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν προκαλέσει ζημιές στα Ι.Χ. τους.

Είχαν προηγηθεί συμπλοκές στο μπλόκο του Οβριόκαστρου που έχουν στήσει οι κάτοικοι εδώ και εβδομάδες, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους και δέχθηκαν πέτρες και μολότοφ από συγκεντρωμένους. Απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μάλιστα λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε και την αύρα με τον εκτοξευτήρα νερού, με την οποία έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι.

 

Εκεί -σύμφωνα με αναφορές κατοίκων- αστυνομικοί των ΜΑΤ προκάλεσαν ζημιές σε Ι.Χ. που βρίσκονταν στο μπλόκο με αποτέλεσμα περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής να συγκεντρωθούν λίγο μετά τη μία τη νύχτα έξω από το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα τροχαίας της Κερατέας όπου άρχισαν να πετούν πέτρες προκαλώντας ζημιές στα τζάμια.

Κάποιοι αναποδογύρισαν και αυτοκίνητα της ασφάλειας που βρίσκονταν έξω από το τμήμα, με αποτέλεσμα να σπεύσει δύναμη των ΜΑΤ και οι συγκρούσεις να γενικευθούν μέσα στον οικισμό της Κερατέας.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, ότι κάποιοι εισέβαλλαν στο τμήμα τροχαίας και πήραν τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τα Ι.Χ. τους, καθώς και ότι έβαλαν φωτιά σε περιπολικό της τροχαίας.

Στο τμήμα έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους από το αστυνομικό τμήμα και παρέμειναν εκεί μέχρι τα ξημερώματα.

Τα επεισόδια έληξαν περίπου στις 3 το πρωί και έκτοτε επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, με τους κατοίκους να παραμένουν στα μπλόκα.  

 

SHARE: