25 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα: Αναλύοντας τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας

25 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα: Αναλύοντας τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας
KEYSTONE/ZUMA PRESS, ALAMY/VISUALHELLAS.GR, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, εξηγεί ποια ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996, φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Φέτος, συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ένα τέταρτο του αιώνα είναι χωρίς αμφιβολία μια ικανοποιητική χρονική απόσταση από ένα γεγονός -τα σφοδρά πάθη του παρελθόντος έχουν πια λειανθεί, οι αγιογραφίες από φίλους και οπαδούς, αλλά και οι λίβελλοι από άσπονδους εχθρούς είναι εκτός ημερησίας διάταξης. Το λόγο έχει πια η συλλογική μνήμη, οι ιστορικοί, αλλά και οι πολιτικοί αναλυτές που με την απόσταση του χρόνου μπορούν να αξιολογήσουν με μεγαλύτερη διαύγεια το προφίλ του πολιτικού ανδρός.

Ήταν τελικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης της χώρας; Κι αν ναι, γιατί; Ζητήσαμε την άποψη του συμβούλου στρατηγικής και επικοινωνίας και συνιδρυτή της εταιρείας Stratego, Ευτύχη Βαρδουλάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα