28η Οκτωβρίου: Παρουσία του ΠτΔ οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - Απαλλαγή τιμωρημένων από πειθαρχικές ποινές

Προκόπης Παυλόπουλος
Προκόπης Παυλόπουλος EUROKINISSI

Ξεκινούν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αρχίζουν αύριο οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αύριο στις 11.00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκπρόσωποι κομμάτων και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ADVERTISING

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια δύο εκθέσεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το δημαρχείο, αντίστοιχα.

Στις 13.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που θα παραθέσει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Κούτρας, στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 17.15 θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Συνδρόμου Down, στις 18.30 θα παραστεί στην τελετή που θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και στις 20.00 θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Στις 9.20 το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί το Αντιτορπιλικό «Βέλος» και στη συνέχεια τη ΧΑΝΘ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στις 13.30 θα παραστεί στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου.

Στις 18.00 θα επισκεφθεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και στις 19.30 θα μεταβεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων της, όπου ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλης Πάππας θα απονείμει στον κ. Παυλόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Απαλλαγή από πειθαρχικές ποινές

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απαλλάσσει, όλους τους τιμωρημένους με συνηθισμένες πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών (όπου δύναται να εφαρμοσθεί), από την έκτιση του υπολοίπου των συνηθισμένων πειθαρχικών ποινών.

Η απαλλαγή θα ισχύσει από 26 Οκτωβρίου 2019, για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 28η Οκτωβρίου, Προκόπης Παυλόπουλος, Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

28η Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις μαθητικές παρελάσεις στην Αττική

28η Οκτωβρίου: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο - Πού οφείλεται το "μίνι καλοκαίρι"

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

28η Οκτωβρίου: Πώς αμείβεται η εργασία για τους μισθωτούς

SHARE:

24Media Network