ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στην έκθεση φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την επίσκεψή του στην έκθεση φωτογραφίας του κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, στο Δημαρχείο Καισαριανής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Πώς να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μια ενδεχόμενη άρνηση της Β. Μακεδονίας να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι μπορεί να κάνει η χώρα μας, κατά τη Σύμβαση της Βιέννης, για ν' αντιμετωπίσει ενδεχόμενη άρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να εφαρμόσει στο ακέραιο τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι ηθικοπολιτικοί στοχασμοί του Βάτσλαβ Χάβελ για τον άνθρωπο, την ελευθερία και τη Δημοκρατία

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Κύκλου "Λόγος 9", με θέμα "Η ηθική και πολιτική παρακαταθήκη του Βάτσλαβ Χάβελ (1936-2011). Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του".

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο φιλελεύθερος χαρακτήρας του "Πολιτικού Συντάγματος της Ελλάδος" του 1827 και η συμβολή του Γ. Σισίνη

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ σε εκδήλωση του δήμου Πηνειού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι εθελοντές πυροσβέστες υπηρετούν πιστά τις αρχές του ανθρωπισμού

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε για την προσφορά του στην εκπλήρωση της αποστολής της τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Η πανδημία να μας διδάξει ότι η ελευθερία συνοδεύεται από την ευθύνη

Στην ανάγκη επαναξιολόγησης ιδεών όπως της ελευθερίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας αναφέρθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Φόρος τιμής για τους αγώνες των Ντρέδων στην Εθνική Παλιγγενεσία

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ιστορικού τόμου με τίτλο "Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας".

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Εταίρος της "Εταιρείας Φίλων του Λαού"

Στην άρρηκτη διαχρονική σχέση του Έθνους των Ελλήνων με την Ελευθερία αναφέρθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος μετά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Εταίρο της "Εταιρείας Φίλων του Λαού".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην παρουσίαση του τόμου "Σάλπιγξ Ελληνική" στην Καλαμάτα, ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η έκδοση της "Σάλπιγγος Ελληνικής" στην Καλαμάτα, το 1821 και οι απαρχές της Ελευθερίας του Τύπου πριν την ίδρυση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους κατά τον Πρ. Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Σφαγή της Χίου σηματοδοτεί το "στίγμα" της τουρκικής βαρβαρότητας

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στο Συνέδριο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821, με θέμα: «Η Χίος κατά την Εθνεγερσία του 1821». 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς συμβάλλει στην προβολή παγκοσμίως

Ο Προκόπιος Παυλόπουλος μίλησε κατά την έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2021 με θέμα "Η διαχρονική ακτινοβολία του Ελληνικού Πολιτισμού".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Στην Σαλαμίνα, οι Έλληνες χάραξαν το όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε σε εκδήλωση τρυ Δήμου Σαλαμίνας και της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδος με θέμα "Σαλαμίνα 480 π.Χ. – Ελλάδα 1821 – Η Κύπρος του Αγώνα"

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Υπάρχουν δυνάμεις στην παγκόσμια σκηνή που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο περιθώριο

Η παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Κράτη-Μέλη, οι Πολίτες». 

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Το παράδειγμα των Ντρέδων υπενθυμίζει το δικό μας Χρέος για την Πατρίδα

Μετάλλιο Τιμής για την προσφορά του στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Προκόπης Παυλόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Ο Π. Παυλόπουλος προς τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης για την Ημέρα της Δημοκρατίας: "Μόνο υπό καθεστώς Δημοκρατίας ο Άνθρωπος σκέπτεται και δημιουργεί ελεύθερα και, άρα, αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο Δικαστής ως υπερασπιστής της κανονιστικής ισχύος του Κανόνα Δικαίου

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος σε συνέδριο του Δικαστικού Σώματος με θέμα "Η Ελληνική Δικαιοσύνη από την Επανάσταση του 1821 έως σήμερα. Σημαντικοί σταθμοί και προοπτικές".

Προκόπης Παυλόπουλος

Π. Παυλόπουλος: "Το διαχρονικό μήνυμα της Εθνεγερσίας του 1821"

"Η Εθνεγερσία των Ελλήνων του 1821 συνεισφέρει πολλά στο πεδίο της τόνωσης του Διαλόγου των Πολιτισμών", τονίζει ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Θηβών και Λειβαδειάς

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Συνεργάτες Παυλόπουλου: "Μυθεύματα τα περί ανάμειξής του στην υπόθεση Αποστολάκη"

Δημοσίευμα εφημερίδας, που επιχειρεί να εμπλέξει τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας στο... ναυάγιο του ανασχηματισμού, διαψεύδουν συνεργάτες του Προκόπη Παυλόπουλου.

O Μίκης Θεοδωράκης με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος για Μίκη Θεοδωράκη: Ο θάνατος σηματοδοτεί το πέρασμά του στην αθανασία

Για υποδειγματική αφοσίωση του Μίκη Θεοδωράκη στην Δημοκρατία και την Ελευθερία κάνει λόγο ο τ. Πρόεδρος τη Δημοκρατίας στο μήνυμά του για τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Ο Κανόνας Δικαίου απέναντι στις προκλήσεις της Τεχνολογίας"

Το κορυφαίο γαλλικό νομικό περιοδικό "Revue du Droit Public et de la Science Politique en France et à l'Etranger" φιλοξενεί στα γαλλικά το άρθρο του Προκόπη Παυλόπουλου “Ο Κανόνας Δικαίου απέναντι στις προκλήσεις της Τεχνολογίας”.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας η Ελλάδα δεν θα είχε οδηγηθεί στην επιλογή της Μοναρχίας

"Η μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια δεν ανήκει μόνο στην Ιστορία. Αποτελεί, για όλους μας, δείκτη πορείας", τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο Πρ. Παυλόπουλος για την "σύγκρουση" μεταξύ του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Εθνικού Δικαστή

Η αναφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στην "σύγκρουση" μεταξύ του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Εθνικού Δικαστή ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του με τίτλο "Τα συνταγματικά θεμέλια του νεότερου Ελληνικού Κράτους"

Περιεκτική ιστορική αναδρομή στις συνταγματικές ρίζες, πάνω στις οποίες βασίσθηκε η ίδρυση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους κάνει στο νέο του βιβλίο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή

Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ σε Αιγαίο - Ανατ. Μεσόγειο

Για την ευνοϊκή τροπή της νομολογίας του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης και την ανάγκη επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης μας στα 12 ν.μ., μίλησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Π. Λαφαζάνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει οριστικά το τρένο προς την πρωθυπουργία"

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην Υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Γιατί ισχυρίζεται ότι στις εκλογές του Σεπτέμβρίου του 2015 έγινε "νοθεία".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι δραματικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής

Ομιλία του Πρ. Παυλόπουλου στο Διαδικτυακό Επιστημονικό Συμπόσιο "Ο Αριστοτέλης και ο Κόσμος – Εις Μνήμην Γιάννη Σειραδάκη", με θέμα "Οι κλιματικές θεωρίες μετά τον Αριστοτέλη: Κλιματική Αλλαγή και Αβεβαιότητα".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αστική ευθύνη του Δημοσίου λόγω βλάβης της υγείας από παρενέργειες του εμβολίου

Το πότε και πώς θεμελιώνεται αστική ευθύνη του Δημοσίου λόγω βλάβης της υγείας, την οποία υφίσταται ένα πρόσωπο εξαιτίας παρενεργειών εμβολίου εξήγησε στους φοιτητές του ΕΚΠΑ ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η πολιτική Μπάιντεν απάντηση στον ακραίο Νεοφιλελευθερισμό

"Η βαθιά κρίση, που αφήνει πίσω της η Πανδημία του Covid-19, μπορεί να μας διδάξει πολλά, τόσο σ’ επίπεδο Δημοκρατίας όσο και σ’ επίπεδο Πολιτισμού" υπογράμμισε σε διαδικτυακή του διάλεξη προς τους σπουδαστές του ΠΜΣ του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του ΕΚΠΑ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η θεμελίωση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους

Κατά την πρώτη μέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον Ιωάννη Καποδίστρια και τη θεμελίωση του νεώτερου ελληνικού κράτους.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Το Σύνταγμα στηρίζεται στις βάσεις του Φιλελευθερισμού, θεσπίζει όμως και τον κρατικό παρεμβατισμό"

Η τοποθέτηση του πρώην ΠτΔ και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπιου Παυλόπουλου, για το Σύνταγμα του 1975, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη σχέση του με την κρίση του κορονοϊού.