news 24/7

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Μόνο μέσα από τη συνύπαρξη και ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ελευθερίας. Μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπιστούμε την αξία μας και να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Και δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον εαυτό μας υπόδουλο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Όχι" στην απευθείας από το λαό εκλογή του ΠτΔ

"Όταν μιλάμε για ένα "ιδανικό" σύστημα πολιτειακής οργάνωσης, πριν απ’ όλα "πρέπει να σκεφτόμαστε για ποιον λαό αυτό προορίζεται, σύμφωνα με την ιδιοσυστασία του και την παράδοσή του", επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εισαγωγική του ομιλία στο συνέδριο Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο πολιτικός ταγός καταξιώνεται ιστορικώς όταν επιδιώκει να είναι χρήσιμος για το δημόσιο συμφέρον

Επίτιμος δημότης του δήμου Παπάγου-Χολαργού ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ του απονεμήθηκε και το "Βραβείο Περικλέους".

Φωτογραφία από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάιερ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι απαιτήσεις της Ελλάδας

"Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού", είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά το δείπνο προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου.

Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου με Στάινμάγιερ

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία - Σκόπια

"Τα εθνικά θέματα είναι ΄και ευρωπαϊκά" ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά στην συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του. Ανέπτυξε το Ευρωπαϊκό του όραμα με τον κ. Στάινμαϊερ να αναφέρεται βελτίωση των σχέσεων Βερολίνου - Αθήνας

Στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ

Στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ

Τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Προκόπη Παυλόπουλου, υποδέχτηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα. Τι αναφέρει η Γερμανική Πρεσβεία

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παυλόπουλος: Καμία μονομερής ενέργεια από την Τουρκία

Από την Κοζάνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μηνύματα σε πΓΔΜ και τη Τουρκία καλώντας την πρώτη να προχωρήσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών και την δεύτερη να σέβεται το διεθνές δίκαιο και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, την Διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018.

Παυλόπουλος: Κορυφαία η συμπαράσταση στον άνθρωπο από το Ωνάσειο ίδρυμα

Για τη νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, συζήτησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο και τα μέλη-εκπροσώπους του Ιδρύματος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον ιταλό πρόεδρο Σέτρζιο Ματαρέλα

Ο πρόεδρος της Ιταλίας στην παρέλαση για το "Όχι" στη Θεσσαλονίκη

Προσκεκλημένος του Προκόπη Παυλόπουλου. Την επομένη θα μεταβούν στην Κεφαλονιά σε μνημόσυνο για τους ιταλούς στρατιώτες. Την ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τους γερμανούς ξεκινά επίσκεψη στη χώρα μας ο Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Συνάντηση του ΠτΔ με τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κ. Δασκαλάκη

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες, ανεξαιρέτως, είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το επιστημονικό του ήθος, που έχει αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια και υπερβαίνει κατά πολύ τον χώρο των μαθηματικών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΡΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η συστράτευση όλων για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Μήνυμα του ΠτΔ για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα μορφώματα του ναζισμού βρουν τροφή να επιβιώσουν.

Στις εκδηλώσεις μνήμης των 49 προκρίτων που εκτελέστηκαν από τους Ναζί το 1943 στην Παραμυθιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Οιαδήποτε στήριξη της διαστρέβλωσης της ιστορίας επηρεάζει καθοριστικά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Στις εκδηλώσεις μνήμης των 49 προκρίτων που εκτελέστηκαν από τους Ναζί το 1943 στην Παραμυθιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απονομή του  Παράσημου του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στους: Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Σωτήριο Σόρογκα, και Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή

Το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στους Σόρογκα, Τριανταφυλλόπουλο και Χατζηγιακουμή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στους : Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, Φιλόλογο και Συγγραφέα Σωτήριο Σόρογκα, Ζωγράφο, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π. Εμμανουήλ Χατζηγιακουμή, Νεοελληνιστή, Φιλόλογο και Ερευνητή Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Παυλόπουλος: Δεδομένη η συμπαράσταση στα θέματα του Πολιτισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ανταποκρινόμενος στη βοήθεια που του ζητήθηκε για τη δημιουργία ενός προγράμματος για τα παιδιά και τους νέους, σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο του Κοινοβυλίου της Σλοβακίας, Andrej Danko

ΠτΔ: Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να συνεργασθούν με βάση την αλληλεγγύη

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας, Αντρέι Ντάνκο και εξήρε τη συμβολή του προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, καθώς και για τις θέσεις του αναφορικά με την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η αρχή της αριστείας δεν είναι μόνο αρχή προόδου αλλά είναι και μια βαθιά δημοκρατική αρχή

Την έναρξη του 19ου συνεδρίου Ιατρικής Χημείας, στην Αμαλιάδα κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο έργο και την προσφορά του καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέρης, Harald zur Hausen.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Χάικο Μάας

Παυλόπουλος σε Μάας: Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη

"Υπαρξιακό" για την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε το προσφυγικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον γερμανό υπουργός Εξωτερικών.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τουρμπγέρν Γιάγκλαντ, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο

Γιάγκλαντ: Η Ελλάδα έδειξε τον δέοντα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

"Δεν είναι δίκαιο το βάρος του μεταναστευτικού να το σηκώνει μια χούφτα χωρών" ανέφερε ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του Athens Democracy Forum 2018 από τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο

Παυλόπουλος: Διάβρωση της δημοκρατίας, λόγω των ακραίων εκφάνσεων του νεοφιλελευθερισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την έναρξη των εργασιών του 6ου ετήσιου Αthens Democracy Forum αναφέρθηκε στους δημοκρατικούς θεσμούς, χαρακτηρίζοντας ανησυχητικό το γεγονός, ότι οι νέοι κίνδυνοι υποβάθμισής τους είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία "υποδόριοι" και "δυσχερώς ανιχνεύσιμοι".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την Ευρώπη απέναντι σε έναν κίνδυνο που θα φανεί στις ευρωεκλογές

Ελπίζουμε οι Λαοί της Ευρώπης να πουν, με μία φωνή: "No pasarán!".Όλα αυτά τα μορφώματα του λαϊκισμού ή και του νεοναζισμού, κρυμμένα πίσω από έναν εντελώς ψευδεπίγραφο δήθεν πατριωτισμό, έχουν έναν στόχο: Να αναβιώσουν τους εφιάλτες του παρελθόντος", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Ρίγα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η ώρα των αποφάσεων για να σωθεί ο πλανήτης

"Δράση έστω και τώρα για την προστασία του πλανήτη", ζήτησε κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος κατά την 14η Συνάντηση του "ARRAIOLOS GROUP" στη Λετονία

Σημαντικές ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρίγα

"Μόνο μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να εξουδετερώσει τα μορφώματα του λαϊκισμού και του νεοναζισμού..."

"…Που αναφύονται και επιβουλεύονται, απροκάλυπτα, τη συνοχή και το μέλλον της ΕΕ". Η προειδοποίηση Παυλόπουλου στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών στη Ρίγα της Λετονίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναφέρει την πρότασή του για την πλήρη μετατροπή, το ταχύτερο δυνατόν, του ESM σε πραγματικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος

Η δεύτερη πενταετία Παυλόπουλου και η πρόκληση προς τον Κυριάκο

Γιατί πλέον, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να υπάρξει άλλη πλειοψηφία, πλην αυτής που ενδέχεται να συγκροτηθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.τ.Δ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΤΟΝΟ ΥΠ.ΕΞ  EDGARS RINKVIS

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες

Αναφορά στην επιλογή του επόμενου Προέδρου της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία και πΓΔΜ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κέρκυρα αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής στέλνοντας μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες - Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αναλυτικά όσα είπε για την πΓΔ,