ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης όλων των νησιών της "

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η Ελλάδα έχει το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης όλων, ανεξαιρέτως, των νησιών της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής απειλής, κατά την Συνθήκη του Μοντρέ του 1936.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για Στόλτενμπεργκ: "Συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος του Ερντογάν"

Για πραγματική πρόκληση εναντίον της Ελλάδας από πλευράς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος "ΝΤΡΕΔΕΣ, στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας», στην Πάτρα.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Εμβληματική εκπρόσωπος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Το μήνυμα του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για τον θάνατο της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου "ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ"

Προκόπης Παυλόπουλος για Σπύρο Μουστακλή: "Μας διδάσκει ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι ύψιστο Εθνικό Χρέος"

Για τον ηρωισμό και την πατριωτική αριστεία του Σπύρου Μουστακλή μίλησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε η σύζυγός του, τονίζοντας πως μας εμπνέει θάρρος, ελπίδα και προσδοκία.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Καραμανλή για το δικαίωμα ψήφου των Αποδήμων - Οι θεσμικές προοπτικές για το μέλλον 

Όλα όσα τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Ειδικό Συνέδριο του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής για το Δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακώς στη Νέα Υόρκη.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να θέσουν ΝΑΤΟ και ΕΕ προ των ευθυνών τους για την Τουρκία

Την τουρκική εισβολή και κατοχή στη Μαρτυρική Κύπρο συνέκρινε με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κρίνοντας παράλληλα τη στάση της Τουρκίας στη ρωσοουκρανική κρίση.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο Ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του Συντάγματος και η πολυπρισματική σημασία του

Σε εκδήλωση στην Κύμη Ευβοίας για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Γεωργίου Παπανικολάου συμμετείχε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οριστικά παρελθόν η ναζιστική θηριωδία όταν οι θύτες πληρώσουν για τα εγκλήματά τους

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις με αφορμή τη ρωσική βαρβαρότητα στην Ουκρανία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ υπό το βάρος ενδεχόμενων έξωθεν πιέσεων

Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι ανέφερε στην ομιλία του για τα δικαιώματα της Ελλάδας επί των θαλάσσιων ζωνών της.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Εθνεγερσία του 1821 αποδεικνύει την διαχρονική βιωματική σχέση των Ελλήνων με την Ελευθερία

Όσα επεσήμανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αγία Λαύρα κατά τις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία προσβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές του Ανθρωπισμού

Όσα ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκδήλωση για την 2η έκδοση του βιβλίου του τέως Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Παυλόπουλος: Επίκαιρες οι σκέψεις του Αριστοτέλη στο πεδίο του Διεθνούς Δικαίου

Παυλόπουλος: Επίκαιρες οι σκέψεις του Αριστοτέλη στο πεδίο του Διεθνούς Δικαίου

Η εισήγηση του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η επικαιρότητα της θεωρίας του Αριστοτέλους περί Επιείκειας στο πεδίο του σύγχρονου Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Το Έθνος των Ελλήνων έχει αδιάλειπτη ιστορία που υπερβαίνει τις τρεις χιλιετίες

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στην Επετειακή Εκδήλωση Εορτασμού της "Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας".

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Δεύτερη έκδοση του βιβλίου του "Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα"

Δεύτερη, ευρέως αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου "Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα".

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για Σαρτζετάκη: "Υπηρέτησε σε χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα και τον λαό μας"

Το συλλυπητήριο μήνυμα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη. "Υπηρέτησε με υποδειγματικό σθένος και εμβληματική συνέπεια".

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Το νέο του βιβλίο "Το καθεστώς των Θαλάσσιων Ζωνών της Ελλάδας κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας"

Το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο "Το καθεστώς των Θαλάσσιων Ζωνών της Ελλάδας κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας" στα ελληνικά και τα αγγλικά.

 Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Το νέο του βιβλίο με τίτλο "Ανάλεκτα για την Εθνεγερσία του 1821"

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου το οποίο περιλαμβάνει μελέτες για τα πρόσωπα και τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, με τίτλο "Ανάλεκτα για την Εθνεγερσία του 1821".

Ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Παυλόπουλος για Παπούλια: Ευπατρίδης πολιτικός με λαμπρές αντιστασιακές περγαμηνές

Η δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου για τον θάνατο του Καρόλου Παπούλια. "Υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με ανιδιοτελή αφοσίωση στο καθήκον και ανεπίληπτο ήθος", ανέφερε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Οι Μηδικοί Πόλεμοι και το όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Σαλαμίνα Θερμοπύλες, 2500 χρόνια Ορόσημα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της Νησιωτικής Υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ευνοϊκή τροπή της νομολογίας του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης και η ανάγκη επέκτασης, ως προς συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 ν.μ., σύμφωνα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο Βυζαντινός Πολιτισμός ως ιδανική σύνθεση της πολιτισμικής συνεισφοράς της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης

Η ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα «Η πεμπτουσία του Βυζαντινού Πολιτισμού» στο Λαύριο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Δερμάτη «Το Δεσποτάτο του Μυστρά-Μορέως και οι απαρχές του Ελληνικού Κράτους».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στην έκθεση φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την επίσκεψή του στην έκθεση φωτογραφίας του κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, στο Δημαρχείο Καισαριανής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Πώς να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μια ενδεχόμενη άρνηση της Β. Μακεδονίας να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι μπορεί να κάνει η χώρα μας, κατά τη Σύμβαση της Βιέννης, για ν' αντιμετωπίσει ενδεχόμενη άρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να εφαρμόσει στο ακέραιο τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι ηθικοπολιτικοί στοχασμοί του Βάτσλαβ Χάβελ για τον άνθρωπο, την ελευθερία και τη Δημοκρατία

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Κύκλου "Λόγος 9", με θέμα "Η ηθική και πολιτική παρακαταθήκη του Βάτσλαβ Χάβελ (1936-2011). Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του".

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο φιλελεύθερος χαρακτήρας του "Πολιτικού Συντάγματος της Ελλάδος" του 1827 και η συμβολή του Γ. Σισίνη

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ σε εκδήλωση του δήμου Πηνειού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι εθελοντές πυροσβέστες υπηρετούν πιστά τις αρχές του ανθρωπισμού

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε για την προσφορά του στην εκπλήρωση της αποστολής της τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Η πανδημία να μας διδάξει ότι η ελευθερία συνοδεύεται από την ευθύνη

Στην ανάγκη επαναξιολόγησης ιδεών όπως της ελευθερίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας αναφέρθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Φόρος τιμής για τους αγώνες των Ντρέδων στην Εθνική Παλιγγενεσία

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ιστορικού τόμου με τίτλο "Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας".