news 24/7

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμήθηκε για την προσφορά του στη στήριξη του ελληνικού Πολιτισμού και του ελληνοκεντρικού Ανθρωπισμού ως αφετηρίας του ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Πρ. Παυλόπουλος: Ολοένα και περισσότερα ερείσματα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Το όραμα της Μελίνας, βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς, σημείωσε κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - Φωτογραφία αρχείου

Παυλόπουλος: Τι θα είχε συμβεί, αν ζούσε στην Ελλάδα ο Στίβεν Χόκινγκ;

"Συνταγματική επιταγή η ένταξη ενός παιδιού με αναπηρία στο σχολείο και την κοινωνία", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος σε συνέδριο για τη διαφορετικότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον  Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Μεϊμαράκης: "Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι η μόνη σταθερά"

Τη στήριξή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, εξέφρασε το βράδυ χθες ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ. “Κάποιοι που του επιτίθενται είτε ηθελημένα είτε αθέλητα συμβάλλουν στη δημιουργία πολιτικής ανωμαλίας” προειδοποιεί, αφήνοντας αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Η κυβέρνηση διαπράττει θεσμικό ατόπημα

Την κατηγορία περί απόπειρας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε πολιτικές σκοπιμότητες επιστρέφει στο Μαξίμου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και δηλώνει ότι δε θα δεχθεί παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Μαξίμου: Συκοφαντική επίθεση ΚΙΝΑΛ κατά Παυλόπουλου, να πάρει θέση η ΝΔ

Συνάντηση με την εισαγγελέα Αρείου Πάγου είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος, θέτοντας ζήτημα για τη μη διερεύνηση ευθυνών του σημερινού ΠτΔ για το C4I. Για συκοφαντική επίθεση κάνει λόγο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, προκαλώντας τη ΝΔ να πάρει θέση

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ζήτημα πολιτισμού η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι μια Πολιτεία δείχνει στον ύψιστο βαθμό τον πολιτισμό της, όταν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που πρέπει στο παιδί, την ώρα που αρχίζει να δημιουργεί την προσωπικότητά του, και το προετοιμάζει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και τον πραγματικό κόσμο που είναι γεμάτος αντιφάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - Φωτογραφία αρχείου

Παυλόπουλος: Κανένας πραγματικός Ευρωπαίος δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν έβλεπε τον κίνδυνο

Για την ενδεχόμενη ενίσχυση "μορφωμάτων λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του φασισμού και του ναζισμού κι υπονομεύουν ευθέως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα" στις επικείμενες Ευρωεκλογές προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής για τον Ρήγα Φεραίο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Επίλυση του Κυπριακού με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου

Στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Κυπριακού Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959, Κυριάκου Μάτση στην Κύπρο παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανάγκη η καθημερινή και άνευ όρων υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πρωτίστως Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και, ιδίως, εκείνων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας", υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την επέτειο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Προέδρου της Δηκορατίας, Προκόπη  Παυλόπουλου με τον τέως Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande

Ολάντ: Ιστορικό το τηλεφώνημα Παυλόπουλου το 2015 - Κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ

Συνάντησή του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εξήρε τη στάση του Έλληνα Προέδρου και θυμήθηκε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν του ελληνικού δημοψηφίσματος - Νωρίτερα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία από το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η επιβίωση της ΕΕ εξαρτάται από την αντοχή των θεσμών

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, αποτελεί την αναντικατάστατη θεσμική βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται το όλο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και από τον σεβασμό της οποίας εξαρτάται η τελική ενοποίησή του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της όποτε το κρίνει σκόπιμο. Τι είπε για πΓΔΜ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Να εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της προστασίας του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου ιδίως στην Ευρώπη, όσες εξελίξεις και να προκύψουν στο οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ο Πρ. Παυλόπουλος με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τους προέδρους των δημοσιογραφικών ενώσεων

Παυλόπουλος: Συνάντηση με τους προέδρους της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογραφικών ενώσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους συνεχάρη για την «Διακήρυξη των Αθηνών», η οποία, όπως σημείωσε, συνιστά, μέσα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τους δημοκρατικούς θεσμούς εν γένει, εμβληματικό θώρακα υπεράσπισης της αυθεντικής δημοσιογραφίας και των αυθεντικών δημοσιογράφων, με διεθνή απήχηση.

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

ΠτΔ: Η επικυριαρχία του "οικονομικού" επί του "θεσμικού" συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Δημοκρατία

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Ίδρυμα έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες να επεξεργασθεί εκείνες τις μεθόδους και πρακτικές, με τις οποίες η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει στην υπηρεσία του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Συμφωνία των Πρεσπών και η θέση για τη διευκρινιστική δήλωση

Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων δικαιώνει τις επιφυλάξεις του Προκόπη Παυλόπουλου για την εκ μέρους του Ζάεφ αυθαίρετη ερμηνεία της Συνθήκης των Πρεσπών.

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα

RAI: Εικόνα -σύμβολο ο εναγκαλισμός Παυλόπουλου -Ματαρέλα

"Η ημέρα αυτή θέλησε να επιβεβαιώσει τη βούληση να συνεχίσουμε την πορεία μας και να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο επανάληψης των λαθών του παρελθόντος" σημειώνει μεταξύ άλλων η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας.

Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα

Παυλόπουλος: Το ΟΧΙ του 1940 εμπνέει τον αγώνα απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού

Ισχυρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησε μαζί με τον ομόλογό του της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα

Το μήνυμα του πιλότου F-16 και η απάντηση του Παυλόπουλου

"Ας ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία" είπε ο πιλότος μέσα από το αεροσκάφος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει "είμαστε υπερήφανοι για τις ικανότητές σας και το θάρρος σας".

Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Τη μεγαλοπρεπή παρέλαση των ένστολων δυνάμεων παρακολούθησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα. Στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για αντίσταση κατά των αντιευρωπαϊκων δυνάμεων

Μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για αντίσταση κατά των αντιευρωπαϊκων δυνάμεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ. Αναφέρθηκε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σημείωσε πως για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτες δημιουργήθηκε η ΕΕ.