news 24/7

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παυλόπουλος: Χωρίς τα Γλυπτά ο Παρθενώνας δεν μπορεί να συμβολίσει το πολιτισμικό μήνυμα που του αναλογεί

Παυλόπουλος: Χωρίς τα Γλυπτά ο Παρθενώνας δεν μπορεί να συμβολίσει το πολιτισμικό μήνυμα που του αναλογεί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή απονομής των Βραβείων Πολιτισμού «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη» και την βράβευση του καταξιωμένου καθηγητή και προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο ΠτΔ παρουσίασε το βιβλίο του "Από τη Βιομηχανική Επανάσταση στην Τεχνολογική Επανάσταση"

Tη γεμάτη αντιφάσεις σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με την Τεχνολογία και τα επιτεύγματά της ανέλυσε ο Προκόπης Παυλόπουλος παρουσιάζοντας το βιβλίο του κατά την τελετή λήξης των εργασιών του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη Σύρο.

Φωτογραφία αρχείου

Τι αναφέρει η Γνωμοδότηση της Bundestag για τις γερμανικές επανορθώσεις

Στη Συμφωνία του Λονδίνου περί εξωτερικών γερμανικών χρεών (1953), ορίσθηκε σαφώς ότι το ζήτημα των επανορθώσεων χρήζει ρύθμισης και ως εκ τούτου, παρέμενε εκκρεμές, επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Ως προς το ενδεχόμενο της ρητής παραίτησης ή της σιωπηρής αποδοχής η Γνωμοδότηση αναγνωρίζει ότι η χώρα μας δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις αξιώσεις της.

Προκόπης Παυλόπουλος

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Επιβεβαίωση για το News 24/7 και τα "Παιχνίδια Εξουσίας". Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέδωσε χωρίς υπογραφή τα ΠΔ για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, με τις κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν ότι "δεν έχουν καμία νομική ισχύ και έτσι δεν δεσμεύουν την νέα κυβέρνηση". Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχείο

Εκλογές 2019: Στον Κυριάκο Μητσοτάκη η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών επέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντ. Ρουπακιώτης στον Ν. Βούτση, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά τον Πρ. Παυλόπουλο, που έδωσε με τη σειρά του την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της ΝΔ- Στη μία ορκίζεται πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ικάρων

Σχολή Ικάρων: Ο Παυλόπουλος επέδωσε τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυποσμηναγούς

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι, ειδική τελετή, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέδωσε τα ξίφη στους νέους.

Προκόπης Παυλόπουλος

Τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους επέδωσε ο Παυλόπουλος

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 45 νέοι και νέες σημαιοφόροι από τους οποίους 9 ήταν από την Κύπρο. Ανάμεσα στους νεοορκισθέντες ήταν 2 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Ιορδανία.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με ομάδα φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου

Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου με ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών

Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου είναι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Νίκος Παρασκευόπουλος (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Παρασκευόπουλος: Πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν υπογράψει ο ΠτΔ

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μίλησε για τον Προκόπη Παυλόπουλου και τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Πρ. Παυλόπουλος

Στον "πάγο" βάζει ο Πρ. Παυλόπουλος το προεδρικό διάταγμα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται πως δεν θα υπογράψει τελικά το Προεδρικό Διάταγμα με το σκεπτικό ότι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Τρικάκια που πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα σε δράση του στο παρελθόν, Φωτογραφία Αρχείου

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο δρόμο όπου διαμένει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τέσσερα μηχανάκια διέσχισαν το δρόμο που διαμένει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ψυχικό και πέταξαν τρικάκια, με μήνυμα για αποχή από τις εκλογές. "Η απροκάλυπτη ανοχή θα τελειώσει στις 7 Ιουλίου" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι όσο η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της, που πλήττουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, τόσο περισσότερο θα προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή.

Συζήτηση των LEGENDS 2004 με θέμα: "Το Εγώ κάτω από το Εμείς, Διδάγματα και εμπειρίες από ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα", παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι από την ιστορία μας, να επιτυγχάνουμε μεγάλους στόχους

Απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004 ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το επίτευγμά τους έχει λάβει σήμερα θρυλικές διαστάσεις, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον εορτασμό για τα 10 Χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Παυλόπουλος: Θεσμικά δίκαιος και ηθικά επιβεβλημένος ο αγώνας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον αγώνα υπέρ του «επαναπατρισμού» των Γλυπτών, ενώ έκανε λόγο για ένα εμβληματικό Μουσείο, κόσμημα του Πολιτισμού μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας

Ο ΠτΔ στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών προσφοράς της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας

"Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας, η Βίβλος είναι ένα πραγματικό καταπίστευμα πνεύματος, συνδημιουργία του Θεού και του ανθρώπου" δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση - Υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε το στόλο στα πλαίσια της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού "Καταιγίς" επαινώντας το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Από την βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική επανάσταση», το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου

Η γεμάτη αντιφάσεις σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με την Τεχνολογία και τα επιτεύγματά της, βρίσκεται στον πυρήνα του νέου βιβλίου του προέδρου της Δημοκρατίας που εκδόθηκε πρόσφατα.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Εθνικές εκλογές 2019: Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Επικαλέστηκε τους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Παρουσίαση προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής.

Τσίπρας: 500.000 νέες θέσεις εργασίας - Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 όσο και το 2021

Ο Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί της κυβέρνησης παρουσιάζουν αυτή την ώρα το συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ενώ ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις. Παρακολουθείστε όλες τις πολιτικές εξελίξεις μέσα από τη live blogging πλατφόρμα του News 24/7.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με 151 ψήφους από το 2020

Η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου επιτρέπει στη νέα κυβέρνηση να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άνοιξη του νέου έτους με 151 ψήφους, καθώς έχει όλες τις δυνατότητες να έχει ολοκληρώσει έως τότε τη συνταγματική αναθεώρηση. Το αργότερο τον Φεβρουάριο η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές: Στον Παυλόπουλο τη Δευτέρα ο Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παυλόπουλος: Δεν θα περάσουν τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα

Παυλόπουλος: Δεν θα περάσουν τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα

Αυστηρό μήνυμα στα ακροδεξιά, ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που "απειλούν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από το Καστέλι.

Προκόπης Παυλόπουλος

Διακήρυξη Επετείου Απόβασης στη Νορμανδία: Με αποφασιστικότητα και θάρρος θα προστατέψουμε τον λαό μας από απειλές

Ολο το κείμενο της Διακήρυξης Επετείου Απόβασης στη Νορμανδία όπως δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. "κοινή μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η αδιανόητη φρίκη εκείνων των ετών δεν θα επαναληφθεί ποτέ" αναφέρει το κείμενο της Διακήρυξης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η λύση που προτάθηκε στον Παυλόπουλο για το Προεδρικό Διάταγμα

Την εναλλακτική λύση που έχει προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί πιθανή κρίση με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, αποκάλυψε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος στην εκπομπή "Σκληρό Ροκ", στον News 24/7 στους 88,6. Οι ημερομηνίες-"κλειδιά" και η προσπάθεια να μη διαταραχθεί το κλίμα προεκλογικά.

Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Παυλόπουλος δίπλα σε Ελισάβετ, Τραμπ και Μελάνια: Η απόβαση στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος προς την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσώπησε την Ελλάδα στις λαμπρές εκδηλώσεις στο Πόρτσμουθ για την συμπλήρωση των 75 χρόνων από την Απόβαση στη Νορμανδία, που σηματοδότησε την αρχή του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτογραφία αρχείου

Βούτσης: Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου

Η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τη συνάντηση πρωθυπουργού-Προέδρου της Δημοκρατίας μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου. Θα κυρώσει τους νέους Κώδικες και θα ψηφίσει ακόμα τρία νομοσχέδια. Μήνυμα Βούτση για αποφυγή "φωτογραφικών τροπολογιών".