news 24/7

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ιδίως σήμερα, η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό

"Οι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρώσεις, εις βάρος της Τουρκίας, είναι πλέον μονόδρομος" δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Τουρκία επιβουλεύεται ευθέως τον Βυζαντινό Πολιτισμό

"Ο βυζαντινός πολιτισμός είναι θεμελιώδης πυλώνας του κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον οποίο επιβουλεύεται ευθέως η Τουρκία" τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Η κρίση του Κοινωνικού Κράτους είναι κρίση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας"

Όσα είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Προκόπιος Παυλόπουλος κατά την ομιλία του σε Διεθνές Συνέδριο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει τα Νησιά του Αιγαίου

"Μια και μόνη η διαφορά μας με την Τουρκία, η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και των αντίστοιχων Θαλάσσιων Ζωνών»" ανάφερε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Καστελόριζο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις της Ελλάδας για κατοχικό δάνειο και επανορθώσεις

Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες είναι πάντα οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά τις Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις, είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε διαδικτυακή εκδήλωση για την 77η επέτιο του ολοκαυτώματος της Βιάννου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας: Επικοινωνία Παυλόπουλου με μαθητές δημοτικού της Κοζάνης

Την ανάγκη στήριξης των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους επεσήμανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλώντας με μαθητές και μαθήτριες δημοτικού σχολείου στην Κοζάνη.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Τουρκία καταστρατηγεί συστηματικώς και βαναύσως την Συνθήκη της Λωζάνης και για τις Μειονότητες

Η τοποθέτηση του τέως ΠτΔ σε συζήτηση σχετικά με την παραβατικότητα της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης στο ζήτημα των μειονοτήτων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Η πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας δεν είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας"

Για μείζον ζήτημα κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Ιούνιο του 2018

Επικοινωνία Βαρθολομαίου - Παυλόπουλου για την Αγία Σοφία

Για "νοσταλγία" στιγμών βαρβαρότητας του παρελθόντος απέναντι στον Ελληνισμό και την Χριστιανοσύνη, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος Δημοκρατίας αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι Ελληνικές ρίζες του Δυτικού Πολιτισμού

Στο διαδικτυακό Συνέδριο του Πολιτιστικού Φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» πήρε μέρος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Τα σημάδια "κόπωσης" της χρηματο-πιστωτικής ολοκλήρωσης στην Ευρωζώνη

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε μέρος σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσο του 5ου Φόρουμ Δελφών και ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την χρηματο-πιστωτική ολοκλήρωση στην Ευρωζώνη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τι προτείνει ο Π. Παυλόπουλος για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας στην υπόθεση "Weiss"

Πρόταση του Π. Παυλόπουλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η απόφαση της 5ης Μαΐου 2020, του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία του Π. Παυλόπουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με αφορμή την αυριανή ονομαστική εορτή του δεύτερου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με διαδικτυακή εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων

"Προς το συμφέρον της Τουρκίας μια γενναία έκφραση συγγνώμης για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε, τόσο εναντίον των Αρμενίων όσο και εναντίον των Ελλήνων" δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Παυλόπουλος για Γενοκτονία Αρμενίων: Eνα από τα πιο ζοφερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας

Παυλόπουλος για Γενοκτονία Αρμενίων: Eνα από τα πιο ζοφερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας

"Tιμούμε την Ιερή Μνήμη 1,5 εκατομμυρίου αθώων ψυχών, που σφαγιάσθηκαν σ’ ένα από τα πιο ζοφερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας", τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία Προκόπη Παυλόπουλου - Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, μετέφερε τις ευχές του για υγεία και δύναμη εν μέσω της πανδημίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του"

Ο Παυλόπουλος με δήλωσή του ζητάει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο ρόλος που παίζουν οι προσωπικές σχέσεις στην πολιτική και στις διακρατικές σχέσεις

Η βοήθεια από το Πεκίνο και ο ρόλος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Μεγάρου Μαξίμου. Το τηλεφώνημα του Γιώργου Γεννηματά στην πρέσβειρα της Κίνας.

Στιγμιότυπο από την αποχώρηση του Προκόπη Παυλόπουλου από το Προεδρικό Μέγαρο.

Το διπλό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου προς την Εκκλησία και υπέρ του ισχυρού κοινωνικού κράτους

Μόνο για τα μείζονα θέματα εκτιμάται ότι θα παρεμβαίνει στο εξής ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί με τους συνεργάτες του στο νέο του γραφείο.

Παυλόπουλος για κορονοϊό: Η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι χρέος μας

Παυλόπουλος για κορονοϊό: Η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι χρέος μας

Το δικό του μήνυμα για την αναγκαία τήρηση των κανόνων υγιεινής ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τι σχολίασε για την κατάσταση στον Έβρο.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Επισκέψεις σε Πεντάγωνο και Λευκωσία, οι πρώτες κινήσεις της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Με την αντιφώνησή της στην τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα δώσει μέρος του στίγματός της για την πενταετή θητεία της. Ποια είναι η βασική ομάδα των συνεργατών της.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο πρόεδρος της Πορτογαλίας - Τηλεφώνημα Παυλόπουλου

Ο Πορτογάλος πρόεδρος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μπαίνει από μόνος του σε καραντίνα προληπτικά, αναστέλλοντας κάθε δημόσια δραστηριότητα στη χώρα και στο εξωτερικό για δύο εβδομάδες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να ευτελίζει τον Άνθρωπο"

Αυστηρό μήνυμα προς Τουρκία και ΕΕ για την τραγωδία που βιώνουν οι Πρόσφυγες και οι Μετανάστες, έστειλε ο ΠτΔ κ.Προκόπης Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Αναντικατάστατο και εμβληματικό ανθρώπινο κεφάλαιο η Γυναίκα"

"Αναντικατάστατο και εμβληματικό ανθρώπινο κεφάλαιο η Γυναίκα για να πορευθεί κάθε Κοινωνικό Σύνολο στον δρόμο της δημιουργίας και της προόδου". το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η στρατηγική Παυλόπουλου για τα ευρωπαϊκά σύνορα, οι ευαισθησίες Αλιβιζάτου και η δικαίωση για τα "τάγματα εφόδου"

Η στρατηγική Παυλόπουλου για τα ευρωπαϊκά σύνορα, οι ευαισθησίες Αλιβιζάτου και η δικαίωση για τα "τάγματα εφόδου"

Το μήνυμα του «γαλάζιου» πρώην βουλευτή Λέσβου Παύλου Βογιατζή προς την κυβέρνηση να δώσει τέλος στα «τάγματα εφόδου» και οι δεσμεύσεις του Νότη Μηταράκη για αποσυμφόρηση

Βάρκα με Αφγανούς πρόσφυγες στην σκάλα της Συκαμιάς στην Λέσβο

Έξι κουίζ για αρχάριους, αλλά και… προχωρημένους λύτες, με επίκεντρο το προσφυγικό

Τι σηματοδοτεί η (για πρώτη φορά) ενημέρωση του Κυριάκου σε Προκόπη, τι εξετάστηκε από το Μαξίμου πριν τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, τι σημαίνει ότι δεν θα εξετάζονται αιτήσεις ασύλου επί ένα μήνα, ποιος είναι ο Δήμαρχος Δυτ. Λέσβου που γίνεται στόχος και πού βρίσκονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ που επεχείρησαν στα νησιά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Πετρούνια για το Χρυσό Μετάλλιο στη Μελβούρνη

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Μελβούρνη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον συνεχάρη για την επιτυχία του.

Εορτασμός της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Παυλόπουλος: Αποκαλυπτήρια προτομής του Ξ. Κοντιάδη στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Έκανε τα αποκαλυπτήρια προτομής του γιατρού Ξενοφώντα Κοντιάδη, θύματος της ναζιστικής θηριωδίας.

Εορτασμός της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Παυλόπουλος: Καμία διαπραγμάτευση για το ψευτομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Παυλόπουλος: Ανάγκη να αγωνιζόμαστε στο διηνεκές για την Ελευθερία και την Δημοκρατία

Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Γ. Πατούλη και Κ. Μπακογιάννη για τη δημιουργία Μουσείου Μνήμης για την Αντίσταση κατά της Δικτατορίας 1967-1974.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Έτοιμο το νέο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου - Το είχε νοικιάσει από τα μέσα φθινοπώρου

Επιστροφή στο Πανεπιστήμιο μετά τη λήξη της θητείας του για τον Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από ομότιμος καθηγητής, έχει ανακηρυχθεί και σε επίτιμο

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Στον λαμπρό "κολοφώνα" της Λογοτεχνίας μας ο Παπαδιαμάντης

Σε ομιλία του σε ημερίδα με θέμα "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης σήμερα", ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε αναλυτικά για την ιδιομορφία του έργου του σπουδαίου λογοτέχνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Αθήνα προς Τσαβούσογλου: "Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα"

Την πρέπουσα απάντηση πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος είχε επιτεθεί στον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας μάλιστα λόγο για "τουρκική" μειονότητα στη Δυτική Θράκη

Παρουσία του Π.τ.Δ Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τα μέλη του Δ.Σ. του συμβουλίου Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων

Παυλόπουλος: Στο Ποδόσφαιρο ταιριάζει η κορυφή του Euro 2004 και όχι το θολό τοπίο

Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση στο ποδόσφαιρο, κατά τον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση για την βράβευση Αθλητών Καλαθοσφαίρισης.

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Τζιτζικώστα για την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΕτΠ

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Τζιτζικώστα για την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΕτΠ

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της.