news 24/7

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πύλος- Ο ΠτΔ στη φρεγάτα «Ψαρά» στην Πύλο

Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συμβάλλουν ώστε να εμπεδωθεί η ειρήνη

Ο ΠτΔ επισκέφθηκε τη φρεγάτα "Ψαρά" που ήταν ελλιμενισμένη στο λιμάνι της Πύλου. Απέτισε φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ΠτΔ στις εκδηλώσεις για την επετείο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Παυλόπουλος: Όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, δεν επιτρέπονται δισταγμοί

Ο ΠτΔ στις εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο. Μηνύματα προς τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας έστειλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Είμαστε θεματοφύλακες της ειρήνης αλλά ταυτόχρονα και του αγώνα για την ελευθερία

Όπως είπε στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος, «εκτός από τη μνήμη του Patrick και της Joan Fermor, τιμούμε σήμερα, με αληθινά αισθήματα ευγνωμοσύνης, και τη γενναιόδωρη απόφασή τους ν΄ αφήσουν το σπίτι αυτό στο μουσείο Μπενάκη.

Παυλόπουλος: Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί την ανεξαρτησία της

Παυλόπουλος: Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί την ανεξαρτησία της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης τη διάταξη του άρθρου 87 παρ. 2 του Συντάγματος, από την οποίαν συνάγεται το χρέος του δικαστή να δικάζει κατ΄ ουσίαν υποκείμενος μόνο στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

"Εάν χρειασθεί, θα επιβάλλουμε στην πράξη τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" διεμήνυσε προς την Τουρκία ο ΠτΔ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό μέγαρο

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για επάξια επιλογή του κ. Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ως το τέλος στην πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Αξιόπιστες πηγές επιμένουν πως πολύ δύσκολα η Κουμουνδούρου θα ψηφίσει άλλη πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με άλλες πηγές η θέση αυτή-που δημιουργεί νέα δεδομένα- έχει γίνει γνωστή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι εκτιμούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι "αυτοκρατορικές φαντασιώσεις" της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ο εσωτερικός χώρος του Προεδρικού

Η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει πια οριστικά

Στο περιθώριο των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς εθίγη το θέμα. Αν και ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι θα λάβει τις αποφάσεις του τα Χριστούγεννα, φαίνεται διάθεση συμφωνίας με το ΚΙΝΑΛ για το πρόσωπο, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα

Επίσημο Δείπνο προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών που συμμετείχαν στην συνάντηση της "Ομάδας Arraiolos" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Παυλόπουλος: Κοινή κραυγή αγωνίας και ελπίδας για την Ευρώπη των Λαών

Η Προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμή των συμμετεχόντων Προέδρων της 15ης Συνόδου του Arraiolos στο Προεδρικό Μέγαρο. "Τι αφήνεις στον τόπο σου έχει σημασία στην πολιτική" είπε ο κ. Παυλόπουλος.

15η Άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της "Ομάδος Αrraiolos"

Ανάγκη για ισχυρή ένωση ισότιμων εταίρων - Το μήνυμα της "Διακήρυξης των Αθηνών"

"Μόνο μια ισχυρή Κοινότητα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας" αναφέρουν στη Διακήρυξη των Αθηνών οι μη εκτελεστικοί Πρόεδροι Δημοκρατίας των χωρών της ΕΕ μετά την ολοκλήρωση της 15ης άτυπης συνόδου του Arraiolos Group.

Προς συμφωνία - "πακέτο" Μητσοτάκη - Γεννηματά

Προς συμφωνία - "πακέτο" Μητσοτάκη - Γεννηματά για ψήφο αποδήμων και Προεδρία

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε τη συναίνεση μεταξύ των δύο - και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ - για ψήφο αποδήμων, εκλογικό νόμο και το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας. Πιθανά ονόματα για επόμενο προτεινόμενο Πρόεδρο.

Προκόπης Παυλόπουλος

Αποφασιστικά βήματα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και ολοκλήρωση

Σε τι θέσεις καταλήγουν οι δεκατρείς Πρόεδροι της Δημοκρατίας που βρίσκονται από το βράδυ την Πέμπτη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου. Πού θα τους δεξιωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Μία κορυφαία σύνοδος προέδρων της Δημοκρατίας

Με πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου η Σύνοδος θα καταλήξει στη Διακύρηξη των Αθηνών για το μέλλον της ΕΕ. Έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη να γίνουν, το ταχύτερο δυνατό, αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Robert Kennedy κα Kerry Kennedy και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελπίδα κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Συνάντηση Παυλόπουλου με Kerry Kennedy και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συμπαράσταση της κας. Κένεντι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα υπερβαίνει, κατά πολύ, τα όρια της Ελλάδας ενώ η κα.Κένεντι αφού τον ευχαρίστησε υπογράμμισε ότι η επιστροφή των Γλυπτών στην κοιτίδα τους επιβάλλεται, πρωτίστως και κυρίως, από τις αρχές και τις αξίες του κοινού μας Πολιτισμού.

O Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το βραβείο "Πολυζωίδης-Τερτσέτης" στον Λ.Α.Σισιλιάνο

O Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το βραβείο "Πολυζωίδης-Τερτσέτης" στον Λ.Α.Σισιλιάνο

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Παρουσίασε τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε στον λάθος τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος σήμερα χειρίζεται το διαδίκτυο, οδηγώντας στον "ευτελισμό" της γνώσης και την επιστήμης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τιμητική εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου στην Ξάνθη.

Συνάντηση του Πρέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί

Συνάντηση Παυλόπουλου - Μοσκοβισί: "Να βρει η Ελλάδα την Ιστορία, που είναι αντάξια του παρελθόντος της και των ταλέντων της"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Αρμόδιο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος βραβεύει τον Αθανάσιο Μαρτίνο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο του Ζαππείου στον Αθανάσιο Μαρτίνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε κατά την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών επισημαίνοντας την κοινωνική προσφορά του κ.Μαρτίνου.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Παυλόπουλος για Αβραμόπουλο: Υπηρέτησε με πλήρη σεβασμό τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο είχε ο ΠτΔ. Ο κ. Αβραμόπουλος, η θητεία του οποίου λήγει σε ένα μήνα, ανέφερε ότι πλέον επιστρέφει στην ελληνική πολιτική.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Φωτογραφία αρχείου.

Παυλόπουλος σε Τουρκία: Αν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου με τη στήριξη των Συμμάχων μας

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία, κατά την κατάθεση στεφάνου για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Παυλόπουλος: Αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου

Παυλόπουλος: Αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου

Με αφορμή την 59η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος τάσσεται υπέρ της επανένωσης της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο μιας δίκαιης και κοινά αποδεκτής λύσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αυτονόητη η στήριξη από τους εταίρους μας στον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης του εδάφους μας και των συνόρων μας

Στην τελετή μνήμης στην Ιταλία για την "Ταξιαρχία του Ρίμινι" παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας μήνυμα ότι "οι Έλληνες και σήμερα αποδεικνύουμε ότι είμαστε παρόντες στους μεγάλους αγώνες".

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η πρόοδος της τεχνολογίας μεταβάλλει τα δεδομένα της κοινωνικής-οικονομικής πραγματικότητας

Ομιλία του Προέδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην ημερίδα με θέμα: "ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND THE RULE OF LAW" που διοργανώνεται από το "Institute of Electrical and Electronics Engineers" στο Λαγονήσι.

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ "ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΡΙΖΑΡΗ

Παυλόπουλος: Το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης» στο Πάρκο Ριζάρη στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Κλιματική αλλαγή

Κοινή Διακήρυξη 32 αρχηγών κρατών: Να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή - Να διαφυλάξουμε το μέλλον μας

"Πρωτοβουλία για Περισσότερο Φιλόδοξους Στόχους για το Κλίμα" υπογράφουν τριάντα δύο αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ. Μεταξύ αυτών Παυλόπουλος, Αναστασιάδης και Μακρόν.

Τσίπρας στο News 24/7: Να μην αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης το άρθρο 32 – Δικαιώθηκα για την επιλογή Παυλόπουλου

Τσίπρας στο News 24/7: Να μην αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης το άρθρο 32 – Δικαιώθηκα για την επιλογή Παυλόπουλου

"Δεν βλέπω τον λόγο να μην ανανεωθεί η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας" υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση του News 24/7 και του Βασίλη Σκουρή. Τι είπε για εκλογικό νόμο και διπλές εκλογές.

Φωτό αρχείου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παυλόπουλος για Γλυπτά Παρθενώνα: Η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου ισοδυναμεί με στήριξη της τυμβωρυχίας και της κλοπής του Έλγιν

Αστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Φωτογραφία αρχείου.

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο σε παγκόσμια κλίμακα

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Διεθνές Δίκαιο συνιστά τον πιο πρόσφορο θεσμικό και πολιτικό δίαυλο, μέσω του οποίου μπορεί να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ειρηνική συνύπαρξη Κρατών και Λαών.

Παυλόπουλος στους μαθητές: Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου

Παυλόπουλος στους μαθητές: Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου

"Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας" είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχολεία των Κάτω Πατησίων.