news 24/7

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται ν' αποδεχθούμε παραβιάσεις του δικαίου της θάλασσας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε από τα Κύθηρα, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 155ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μισέλ Μπαρνιέ

Κυπριακή ΑΟΖ και Brexit στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρ.Παυλόπουλου με τον Μ.Μπαρνιέ

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την θέση που πήρε ο κ. Μπαρνιέ στο ζήτημα της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ιδίως στο ζήτημα το οποίο σχετίζεται με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Εγκαίνια της έκθεσης "Αλέκος Φασιανός-Βαγγέλης Χρόνης, 30 Χρόνια Φιλίας. Ζωγραφική και Ποίηση"

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Αλέκος Φασιανός και ο Βαγγέλης Χρόνης είναι, κατά γενική ομολογία και αναγνώριση, δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτισμού μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της ΕΕ

"Είμαστε οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε την αξία της ειρήνης. Αλλά είμαστε και οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και η υπεράσπιση της ελευθερίας" ήταν το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με μέλη των Ελληνικών Ομάδων που εκπροσωπούν την χώρα μας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Παυλόπουλος: Η τεχνολογία, ένα από τα "ευγενέστερα" επιτεύγματα του πνεύματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με μέλη των ελληνικών ομάδων που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους ετήσιους παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας της FLL.

Την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος

Την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας και στην έδρα Κλασικών και Νεοελληνικών Σπουδών, η οποία φέρει το όνομα της αείμνηστης Μαριλένας Λασκαρίδη και στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Θερμή υποδοχή του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο

Κατανόηση της Κίνας για το Κυπριακό και την κυπριακή ΑΟΖ

Θερμή υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο του Λαού, υποδέχθηκαν τους δύο άνδρες κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ελλάδας και της Κίνας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Executive Briefing Center της Huawei στο Πεκίνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη στρατηγική της εταιρείας και τους κλάδους που δραστηριοποιείται η Huawei, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς.

Παυλόπουλος από Πεκίνο: Ο διάλογος των πολιτισμών είναι η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης

Παυλόπουλος από Πεκίνο: Ο διάλογος των πολιτισμών είναι η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης

Στην αξία του διαλόγου των πολιτισμών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στην «Απαγορευμένη Πόλη» στο Πεκίνο.

ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος απαντά σε Χάντιγκτον για τη "σύγκρουση των πολιτισμών"

«Δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών, αφού κανένας πραγματικός Πολιτισμός δεν μπορεί, από την φύση του, να συγκρούεται με άλλους, εξίσου πραγματικούς πολιτισμούς» διαμηνύει από το Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον Οκτώβριο του 2018

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Κ. Δασκαλάκη για τη βράβευσή του με το "Grace Murrey Hopper Αward 2018"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον καθηγητή του ΜΙΤ ότι, πέραν των άλλων, αποτελεί για τους νέους Έλληνες επιστήμονες κορυφαίο παράδειγμα διάκρισης και Αριστείας.

Εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Παυλόπουλος: Τα παιδιά με νοητική υστέρηση πρέπει να νιώσουν ότι έχουν την θέση τους στην κοινωνία

Τι υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ Χολαργού.

Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος έχουμε την δύναμη να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο

Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος έχουμε την δύναμη να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο

Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι κατά γενική ομολογία, υποδειγματικός Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και υποδειγματικός Σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι η Χώρα μας είναι υπόδειγμα σταθερότητας σε όλη την περιοχή.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη

Παυλόπουλος: Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει από τα μορφώματα λαϊκισμού και ρατσισμού

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη. "Εκείνο που "τρέφει" αυτά τα μορφώματα είναι η έλλειψη αρχών και αξιών, ιδίως η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη" ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η επιστροφή των Γλυπτών είναι ζήτημα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της διεθνούς ημερίδας, τόνισε ότι η Ελλάδα είχε σύμμαχο στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ήδη από το 1943, τον λόρδο Κένεθ Κλαρκ.

Παυλόπουλος από τα Χανιά: Δε θα ανεχθούμε αυθαιρεσίες από την Τουρκία

Παυλόπουλος από τα Χανιά: Δε θα ανεχθούμε αυθαιρεσίες από την Τουρκία

"Φιλία, καλή γειτονιά και ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ναι. Όχι όμως παρεκκλίνοντας από τους διεθνείς κανόνες! Ενώ η οριοθέτηση της ΑΟΖ θα γίνει για κάθε κράτος, βάσει των διεθνών συμβάσεων και κανονισμών" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρ. Παυλόπουλος

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία για την ΑΟΖ

Δεν μπορεί η Τουρκία να αυθαιρετεί και να αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα το σεβαστεί και ας αντιληφθεί ότι εμείς, οι Έλληνες, μαζί με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ θα επιβάλλουμε την εφαρμογή του και το σεβασμό του, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 με 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας μαζί με τους γονείς και συνοδούς καθηγητές τους.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Παυλόπουλος: Παιδιά της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας του χάρισαν ζωγραφιές τους

Οι δώδεκα ζωγράφοι μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας επισκέφθηκαν τον κ. Παυλόπουλο, συνομίλησαν μαζί του και φυσικά έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας

Ο Π.Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι μέσα από την τέχνη τους, την τέχνη της παιδικής αθωότητας αλλά και γνησιότητας, εμπνέουν τους μεγαλύτερους, το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

Τα πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) επέδωσε ο ΠτΔ

Πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας επέδωσε ο Πρ. Παυλόπουλος

Τα πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) επέδωσε ο ΠτΔ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμενων (ΛΑΕΔ). Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο της ΣΕΘΑ στην ομιλία του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Μεγαλειώδης υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στην πλατεία Τιεν Αν Μεν από τον Κινέζο Πρόεδρο

Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο από 13 έως 15 Μαΐου. Ομιλία στο forum των αρχαίων πολιτισμών, ως μόνος προσκεκλημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ευρώπη και ομιλία στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκουα, που έχει ιδρύσει ο ίδιος ο Κινέζος Πρόεδρος.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Παυλόπουλος σε διοικητή ΑΑΔΕ: Στις εισπράξεις εσόδων μην ξεχνάμε τον ανθρωπισμό

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή. Οι δηλώσεις τους.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Γερουσιαστή και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ Robert Menendez

Συνάντηση Παυλόπουλου - Μενέντεζ: "Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μενέντεζ για τη στάση που έχει τηρήσει και τις υποστηρικτικές θέσεις του σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Πρ. Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Έκφραση ακραίας βαρβαρότητας οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Ο Έλληνας Πρέσβης στο Νέο Δελχί, που είναι παράλληλα διαπιστευμένος και στη Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα, μετέφερε στις αρχές της χώρας την καταδίκη και τον βαθύ αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου και του Ελληνικού Λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μεσολόγγι

Παυλόπουλος: Αν χρειαστεί μπορούμε να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου

Μηνύματα προς την Τουρκία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν, να υπερασπιζόμαστε ενωμένοι την πατρίδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το Μεσολόγγι όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της 193ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, έστειλε μήνυμα ενότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για 21η Απριλίου: Έχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία στη χώρα μας και στην ΕΕ

Στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την επιβολή της Χούντας των Συνταγματαρχών, ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για το χρέος της υπεράσπισης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στις Σέρρες

Παυλόπουλος: Υποχρέωση δικηγόρων και δικαστών να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων στις Σέρρες με θέμα "Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για Παναγία των Παρισίων: Κάθε λαβωματιά και τραύμα σε μνημείο πολιτισμού, λαβωματιά και τραύμα στην ψυχή μας

Την οδύνη του για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παυλόπουλος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο "πολιτισμικώς ιερός" αυτός αγώνας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα

"Η αιτία για την οποία αγωνιζόμαστε είναι θεσμικώς δίκαιη και ηθικώς επιβεβλημένη, στο όνομα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μουσείο της Ακρόπολης, κάνοντας λόγο για "ειδεχθή σύληση του Μνημείου του Παρθενώνα και πολιτισμική τυμβωρυχία" από τον λόρδο Έλγιν.