ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για διερευνητικές: Θετικοί οι οιωνοί για τις Εθνικές μας Θέσεις

Τις θετικές πτυχές της διεθνούς νομολογίας ως προς την πλήρη επήριεα των νησιών σε σχέση με την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ εξετάζει, μεταξύ άλλων νέα μελέτη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ

Την ανάγκη επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης μας στα 12 ν.μ. εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2020

Παυλόπουλος: Η σύγχρονη αξία του Διαλόγου των Πολιτισμών

"H νίκη των Ελλήνων στους Μηδικούς Πολέμους όρθωσε τείχος υπεράσπισης της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού" ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ομιλία του στο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Δίχως σημαντική ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ, το "βήμα" προς την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης θα μένει "μετέωρο"

"Η όλη πολιτική της Γερμανίας αναδεικνύει το παράδοξο της Ευρωζώνης, η οποία έτσι εξελίσσεται -όσο εξελίσσεται- μόνο κατά το νομισματικό της σκέλος" τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η αξία του Ανθρώπου και ο Ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του Συντάγματος

"Το τέλος της πανδημίας πρέπει ν’ αποτελέσει αφετηρία υπεύθυνης περίσκεψης και συλλογικής ενεργοποίησης για την υπεράσπιση του Ανθρώπου και της Ελευθερίας".

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Όψεις της πορείας του ελληνικού έθνους - Ρίζες και προοπτικές

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν, στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στο μέλλον, "προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ως Έλληνες την σημασία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821".

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η "μάστιγα" της "Τεχνολογικής Ανεργίας" μπορεί και πρέπει ν' αντιμετωπισθεί

Σε συζήτηση με θέμα "Η μετάβαση από την «Βιομηχανική» στην «Τεχνολογική Επανάσταση» και η ραγδαία επιδείνωση της «Τεχνολογικής Ανεργίας»" ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι τραγικές συνέπειες της Αραβικής Άνοιξης και ο αναγκαίος Διάλογος των Πολιτισμών

Στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και τις δυσχέρειες αφομοίωσής τους από τα ισλαμικά Κράτη, αναφέρθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής

Όταν το Δεκέμβριο του 2008 ο Καραμανλής επέλεξε να μη ρισκάρει εμφύλιο 

Γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή επέλεξε την “αμυντική στάση της Αστυνομίας” μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το παρασκήνιο της κρίσιμης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής 

Former French President Valery Giscard d'Estaing arrives for Jacques Chirac's last service Monday, Sept. 30, 2019 at the Saint Sulpice church in Paris. Past and current heads of states are gathering in Paris to pay tribute to former French President Jacques Chirac who died last week at the age of 86. (AP Photo/Francois Mori, Pool)

Παυλόπουλος: Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει ο θάνατος του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

"Ανεκτίμητη η συμβολή του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος" αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: ''Η γερμανική πολιτική λιτότητας ''φρένο'' στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση''

Παράδοση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ με επίκεντρο την «ατελή» χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση στην Ευρωζώνη, έκανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι minimum προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Συμμετοχή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στην διαδικτυακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Το επικίνδυνο φαινόμενο της τεχνολογικής ανεργίας

"Η σύγχρονη τεχνολογική πρόοδος ως προς τα τρέχοντα  εργασιακά δεδομένα έχει και την άλλη όψη της, της οποίας τα δυσμενή αποτελέσματα επίσης ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει" τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ιδίως σήμερα, η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό

"Οι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρώσεις, εις βάρος της Τουρκίας, είναι πλέον μονόδρομος" δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Τουρκία επιβουλεύεται ευθέως τον Βυζαντινό Πολιτισμό

"Ο βυζαντινός πολιτισμός είναι θεμελιώδης πυλώνας του κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον οποίο επιβουλεύεται ευθέως η Τουρκία" τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Η κρίση του Κοινωνικού Κράτους είναι κρίση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας"

Όσα είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Προκόπιος Παυλόπουλος κατά την ομιλία του σε Διεθνές Συνέδριο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει τα Νησιά του Αιγαίου

"Μια και μόνη η διαφορά μας με την Τουρκία, η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και των αντίστοιχων Θαλάσσιων Ζωνών»" ανάφερε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Καστελόριζο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις της Ελλάδας για κατοχικό δάνειο και επανορθώσεις

Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες είναι πάντα οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά τις Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις, είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε διαδικτυακή εκδήλωση για την 77η επέτιο του ολοκαυτώματος της Βιάννου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας: Επικοινωνία Παυλόπουλου με μαθητές δημοτικού της Κοζάνης

Την ανάγκη στήριξης των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους επεσήμανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλώντας με μαθητές και μαθήτριες δημοτικού σχολείου στην Κοζάνη.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Τουρκία καταστρατηγεί συστηματικώς και βαναύσως την Συνθήκη της Λωζάνης και για τις Μειονότητες

Η τοποθέτηση του τέως ΠτΔ σε συζήτηση σχετικά με την παραβατικότητα της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης στο ζήτημα των μειονοτήτων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Η πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας δεν είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας"

Για μείζον ζήτημα κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Ιούνιο του 2018

Επικοινωνία Βαρθολομαίου - Παυλόπουλου για την Αγία Σοφία

Για "νοσταλγία" στιγμών βαρβαρότητας του παρελθόντος απέναντι στον Ελληνισμό και την Χριστιανοσύνη, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος Δημοκρατίας αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι Ελληνικές ρίζες του Δυτικού Πολιτισμού

Στο διαδικτυακό Συνέδριο του Πολιτιστικού Φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» πήρε μέρος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Τα σημάδια "κόπωσης" της χρηματο-πιστωτικής ολοκλήρωσης στην Ευρωζώνη

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε μέρος σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσο του 5ου Φόρουμ Δελφών και ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την χρηματο-πιστωτική ολοκλήρωση στην Ευρωζώνη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τι προτείνει ο Π. Παυλόπουλος για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας στην υπόθεση "Weiss"

Πρόταση του Π. Παυλόπουλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η απόφαση της 5ης Μαΐου 2020, του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία του Π. Παυλόπουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με αφορμή την αυριανή ονομαστική εορτή του δεύτερου.