ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Παυλόπουλος: "Ο Κανόνας Δικαίου απέναντι στις προκλήσεις της Τεχνολογίας"

Το κορυφαίο γαλλικό νομικό περιοδικό "Revue du Droit Public et de la Science Politique en France et à l'Etranger" φιλοξενεί στα γαλλικά το άρθρο του Προκόπη Παυλόπουλου “Ο Κανόνας Δικαίου απέναντι στις προκλήσεις της Τεχνολογίας”.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας η Ελλάδα δεν θα είχε οδηγηθεί στην επιλογή της Μοναρχίας

"Η μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια δεν ανήκει μόνο στην Ιστορία. Αποτελεί, για όλους μας, δείκτη πορείας", τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο Πρ. Παυλόπουλος για την "σύγκρουση" μεταξύ του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Εθνικού Δικαστή

Η αναφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στην "σύγκρουση" μεταξύ του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Εθνικού Δικαστή ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του με τίτλο "Τα συνταγματικά θεμέλια του νεότερου Ελληνικού Κράτους"

Περιεκτική ιστορική αναδρομή στις συνταγματικές ρίζες, πάνω στις οποίες βασίσθηκε η ίδρυση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους κάνει στο νέο του βιβλίο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή

Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ σε Αιγαίο - Ανατ. Μεσόγειο

Για την ευνοϊκή τροπή της νομολογίας του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης και την ανάγκη επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης μας στα 12 ν.μ., μίλησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Π. Λαφαζάνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει οριστικά το τρένο προς την πρωθυπουργία"

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην Υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Γιατί ισχυρίζεται ότι στις εκλογές του Σεπτέμβρίου του 2015 έγινε "νοθεία".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Οι δραματικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής

Ομιλία του Πρ. Παυλόπουλου στο Διαδικτυακό Επιστημονικό Συμπόσιο "Ο Αριστοτέλης και ο Κόσμος – Εις Μνήμην Γιάννη Σειραδάκη", με θέμα "Οι κλιματικές θεωρίες μετά τον Αριστοτέλη: Κλιματική Αλλαγή και Αβεβαιότητα".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αστική ευθύνη του Δημοσίου λόγω βλάβης της υγείας από παρενέργειες του εμβολίου

Το πότε και πώς θεμελιώνεται αστική ευθύνη του Δημοσίου λόγω βλάβης της υγείας, την οποία υφίσταται ένα πρόσωπο εξαιτίας παρενεργειών εμβολίου εξήγησε στους φοιτητές του ΕΚΠΑ ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η πολιτική Μπάιντεν απάντηση στον ακραίο Νεοφιλελευθερισμό

"Η βαθιά κρίση, που αφήνει πίσω της η Πανδημία του Covid-19, μπορεί να μας διδάξει πολλά, τόσο σ’ επίπεδο Δημοκρατίας όσο και σ’ επίπεδο Πολιτισμού" υπογράμμισε σε διαδικτυακή του διάλεξη προς τους σπουδαστές του ΠΜΣ του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του ΕΚΠΑ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η θεμελίωση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους

Κατά την πρώτη μέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον Ιωάννη Καποδίστρια και τη θεμελίωση του νεώτερου ελληνικού κράτους.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Το Σύνταγμα στηρίζεται στις βάσεις του Φιλελευθερισμού, θεσπίζει όμως και τον κρατικό παρεμβατισμό"

Η τοποθέτηση του πρώην ΠτΔ και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπιου Παυλόπουλου, για το Σύνταγμα του 1975, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη σχέση του με την κρίση του κορονοϊού.

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Καλά έκανε ο Δένδιας και πήγε στην Άγκυρα κι ας έμεινε "νηστικός"…

Ο Γιώργος Καρελιάς σχολιάζει το on camera καυγά του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τονίζει ότι οι επαφές Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να συνεχιστούν στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πρ. Παυλόπουλος: Ατελής έλεγχος νομιμότητας στη δραστηριότητα των social media- Το παράδειγμα του Facebook

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στους φοιτητές για τον ατελή έλεγχο της νομιμότητας της δραστηριότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εστίασε στο παράδειγμα του Oversight Board του Facebook.

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο θωρακίζει και τα Εθνικά μας Θέματα

"Σ’ εμάς εναπόκειται ν’ απαιτήσουμε την εν προκειμένω έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο" τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πρ. Παυλόπουλος για 25η Μαρτίου: "Το χρέος μας μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος"

Τα διδάγματα από την πορεία 200 ετών μετά την Εθνεγερσία του 1821 και ενόψει των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ομιλία του στην Καλαμάτα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να θωρακίζει όλα τα νησιά του Αιγαίου 

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου με θέμα «Η αμυντική θωράκιση των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας, θεμελιώδης προϋπόθεση του σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου καθηγητή στο ΕΚΠΑ, Πρ. Παυλόπουλου στη διαδικτυακή εκδήλωση του "Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα", του EPLO.

Παυλόπουλος: Πώς ο Καποδίστριας έθεσε τα θεμέλια του Νεότερου Ελληνικού Κράτους

Παυλόπουλος: Πώς ο Καποδίστριας έθεσε τα θεμέλια του Νεότερου Ελληνικού Κράτους

"Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο καλύτερος από τους Έλληνες του εξωτερικού" αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναδεικνύοντας την προσωπικότητά του .

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος για διερευνητικές: Θετικοί οι οιωνοί για τις Εθνικές μας Θέσεις

Τις θετικές πτυχές της διεθνούς νομολογίας ως προς την πλήρη επήριεα των νησιών σε σχέση με την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ εξετάζει, μεταξύ άλλων νέα μελέτη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ

Την ανάγκη επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης μας στα 12 ν.μ. εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2020

Παυλόπουλος: Η σύγχρονη αξία του Διαλόγου των Πολιτισμών

"H νίκη των Ελλήνων στους Μηδικούς Πολέμους όρθωσε τείχος υπεράσπισης της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού" ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ομιλία του στο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Δίχως σημαντική ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ, το "βήμα" προς την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης θα μένει "μετέωρο"

"Η όλη πολιτική της Γερμανίας αναδεικνύει το παράδοξο της Ευρωζώνης, η οποία έτσι εξελίσσεται -όσο εξελίσσεται- μόνο κατά το νομισματικό της σκέλος" τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η αξία του Ανθρώπου και ο Ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του Συντάγματος

"Το τέλος της πανδημίας πρέπει ν’ αποτελέσει αφετηρία υπεύθυνης περίσκεψης και συλλογικής ενεργοποίησης για την υπεράσπιση του Ανθρώπου και της Ελευθερίας".

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Όψεις της πορείας του ελληνικού έθνους - Ρίζες και προοπτικές

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν, στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στο μέλλον, "προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ως Έλληνες την σημασία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821".

O Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Η "μάστιγα" της "Τεχνολογικής Ανεργίας" μπορεί και πρέπει ν' αντιμετωπισθεί

Σε συζήτηση με θέμα "Η μετάβαση από την «Βιομηχανική» στην «Τεχνολογική Επανάσταση» και η ραγδαία επιδείνωση της «Τεχνολογικής Ανεργίας»" ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.