A. Τζανακόπουλος για Κασσελάκη: Παραδιαδικασία διαγραφής με όρους reality

Διαβάζεται σε 2'
A. Τζανακόπουλος για Κασσελάκη: Παραδιαδικασία διαγραφής με όρους reality

“Κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού” χαρακτηρίζει ο Αντώνης Τζανακόπουλος την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφές στελεχών με δημοψήφισμα

Για “παραδιαδικασία διαγραφής με όρους reality τηλεπαιχνιδιού” κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Αντώνης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την δήλωση Κασσελάκη για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος.

“Τα δημοψηφίσματα είναι πάντοτε νομικά και πολιτικά προβληματικά όταν αφορούν (ανθρώπινα) δικαιώματα, όπως το δικαίωμα έκφρασης, και την άσκησή του”, αναφέρει και προσθέτει μεταξύ άλλων πως:

“η εφαρμογή υφισταμένων κανόνων (για την άσκηση δικαιωμάτων ή και γενικά) δεν μπορεί να τίθεται σε δημοψήφισμα. Ειδικά δε όταν αυτό γίνεται κατά παράβαση/αντικατάσταση ήδη προβλεπόμενης διαδικασίας. Αφενός αυτό αφαιρεί από τους/τις εγκαλουμένους/ες το δικαίωμα της απάντησης ή υπεράσπισης, αφετέρου τους αφαιρεί το δικαίωμά τους στο “φυσικό” τους δικαστή (δηλ. το όργανο που είναι επιφορτισμένο από προβλεπόμενη και ήδη γνωστή διαδικασία για την κρίση) και τους παραδίδει στις διαθέσεις του κοινού. Στην εξουσία του κοινού (σαν να μην έφταναν όλα αυτά) συμπεριλαμβάνεται και η επιβολή της ποινής κατά παράβαση του σχετικού πλαισίου ποινής που προβλέπεται – ο πρόεδρος προτείνει μόνο αποπομπή”.

Όπως υπογραμμίζει, όλα αυτά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του κόμματος, και τονίζει πως πρόκειται για παραδιαδικασία διαγραφής με όρους reality τηλεοπτικού παιχνιδιού και απώτατο σκοπό την καταστολή της εσωτερικής δημοκρατίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα