Αχτσιόγλου: “Ο κ. Γεραπετρίτης επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες για την τραγωδία”

Αχτσιόγλου: “Ο κ. Γεραπετρίτης επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες για την τραγωδία”
Έφη Αχτσιόγλου sooc

Επίθεση στην κυβέρνηση και τους υπουργούς της Καραμανλή και Γεραπετρίτη για την τραγωδία στα Τέμπη εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου. "Ντοκουμέντα δείχνουν ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα δεν λειτουργούσε" αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Ο κ. Καραμανλής πρέπει να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα για το δυστύχημα στα Τέμπη», δήλωσε η βουλεύτρια Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου στον “Flash 99,4” Θεσσαλονίκης.

«Γιατί αγνόησε τις καταγγελίες και τα εξώδικα των εργαζομένων, τα οποία σχεδόν φωτογράφιζαν το δυστύχημα λόγω έλλειψης ασφάλειας στον σιδηρόδρομο; Γιατί στη Βουλή, λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, ενώ τον εγκαλούσε η αντιπολίτευση για έλλειψη ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι είναι ντροπή να θέτουμε τέτοιο ζήτημα; Γιατί δεν αποκαταστάθηκε ποτέ το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε το 2019 επί ΝΔ; Γιατί απαξιώθηκε και δεν λειτουργεί από το 2020 το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Αθήνα; Γιατί οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, από περίπου 1.200 το 2019 σήμερα είναι 750, σχεδόν οι μισοί; Τις ερωτήσεις αυτές θέτει η κοινωνία», πρόσθεσε.

Για τους ισχυρισμούς του κ. Γεραπετρίτη ότι λειτουργούσε το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα σημείωσε ότι «ρεπορτάζ, βίντεο και ντοκουμέντα δείχνουν ότι το κέντρο αυτό δεν λειτουργούσε. Οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνουν ότι δεν λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2019. Επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ επιβεβαιώνει ότι δεν λειτουργούσε. Ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες και το Κοινοβούλιο για μία τέτοια τραγωδία, στο εξής δεν μπορεί κανείς να τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη του».

Αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας τόνισε ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η ιδιωτικοποίησή του δεν πρέπει να περάσει. Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο αδιαφορεί για τα κόστη που θα βαρύνουν πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά επιχειρεί μία τέτοια ενέργεια κόντρα σε απόφαση του ΣτΕ».

Για τον κατώτατο μισθό επισήμανε ότι «η κυβέρνηση είχε κρατήσει καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό για περίπου 3 χρόνια και αυτό δείχνει τον ψηφοθηρικό χαρακτήρα αυτής της αύξησης λίγο πριν τις εκλογές. Η αύξηση έχει ήδη τρωθεί από τον πληθωρισμό και δεν καλύπτει ούτε τις απώλειες. Από τα μέσα του μήνα και μετά ο μισθός εξαντλείται, ήδη από το καλοκαίρι ο κατώτατος μισθός είχε χάσει περίπου το 20% της αγοραστικής του δύναμης. Ταυτόχρονα, η ΝΔ έχει ψηφίσει μία σειρά από αντεργατικά μέτρα, έχει κάνει νόμο τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του 8ώρου, μέτρα που εντατικοποιούν την εργασία και τελικά συρρικνώνουν τις μισθολογικές απολαβές. Πρόκειται για μία συνολική πολιτική απαξίωσης της εργασίας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα