ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Η Έφη Αχτσιόγλου (Γιαννιτσά, 4 Ιανουαρίου 1985) είναι Ελληνίδα διδάκτορας Εργατικού Δικαίου, πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 έως τις 9 Ιουλίου του 2019 ήταν υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων. Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου. Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 έως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου: "Το υπουργείο Οικονομικών αυτοδιαψεύδεται"

Για "αυτοδιάψευση" του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τα χρέη των επιχειρήσεων στη διάρκεια της πανδημίας, έκανε λόγο η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: "Το σχέδιο ανάκαμψης της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία της κοινωνίας"

Η σημερινή παρουσίαση του Σχεδίου Ανάκαμψης αποτελεί "μία ακόμη επιβεβαίωση ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας", σημείωσαν σε κοινή τους δήλωση, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλλουν ολόκληρη την κοινωνία οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για την ύφεση

"Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη διαρκώς αναβάλλεται. Οι πανηγυρισμοί προσβάλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενους, μια ολόκληρη κοινωνία", τονίζουν σε δήλωσή τους η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αχτσιόγλου: Θα είχαμε ίδια αντιμετώπιση εάν ήταν απεργός πείνας ο Ρουπακιάς

Αχτσιόγλου: Θα είχαμε ίδια αντιμετώπιση εάν ήταν απεργός πείνας ο Ρουπακιάς

Πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως νομικό είναι το ζήτημα της διαχείρισης της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα υποστηρίζει η Ε. Αχτσιόγλου. "Θα είχαμε ίδια αντιμετώπιση εάν ήταν απεργός πείνας ο Ρουπακιάς".