Αχτσιόγλου: Τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά και καθαρά από την επιτροπεία

Αχτσιόγλου: Τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά και καθαρά από την επιτροπεία
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η υπουργός εργασίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευσή της να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των μνημονίων.

Την ικανοποίησή της για την επικείμενη έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία εξέφρασε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει τα πραγματικά στοιχεία.

«Τον ερχόμενο Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από την επιτροπεία και βγαίνουμε καθαρά χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, χωρίς νέες αιρέσεις και χωρίς άλλες προϋποθέσεις για τη λήψη δανεισμού» είπε η κυρία Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα. «Πρόκειται για το τελευταίο νομοσχέδιο που συζητείται υπό τις έκτακτες συνθήκες που επέβαλε η πολυετής κρίση και τα μνημόνια στη χώρα» συμπλήρωσε εξηγώντας ότι τελειώνει η επιταγή των δανειστών προς τις κυβερνήσεις να εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές για να δανειοδοτείται η χώρα. «Η παρούσα κυβέρνηση είχε λάβει κορυφαία δέσμευση να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Αυτή την δέσμευση της η κυβέρνηση την υλοποιεί» επισήμανε.

Ρεκόρ νέων προσλήψεων στο πρώτο τετράμηνο του 2018

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε, παράλληλα, ότι η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συμπίπτει με την καταγραφή θετικών στοιχείων στο χώρο της εργασίας. Ειδικότερα ανέφερε ότι καταγράφηκε ρεκόρ στις νέες προσλήψεις το πρώτο τετράμηνο του 2018 (260.000 νέες θέσεις). «Η ανεργία έχει πέσει 6 ποσοστιαίες μονάδες από τότε που αναλάβαμε και 7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης» ανέφερε. Υπογράμμισε ακόμη ότι καταγράφονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μετά από 10 χρόνια ύφεσης καθώς και θετικά αποτελέσματα σε εξαγωγές και επενδύσεις. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα