Άδωνις Γεωργιάδης: Διχαστική ανάρτηση για τα Δεκεμβριανά – “Ηρωας ο Τσόρτσιλ”

Άδωνις Γεωργιάδης: Διχαστική ανάρτηση για τα Δεκεμβριανά – “Ηρωας ο Τσόρτσιλ”
Άδωνις Γεωργιάδης eurokinissi

Ο υπουργός Ανάπτυξης προτίμησε να διχάσει στην ανάρτησή του για το κομβικό ιστορικό γεγονός των Δεκεμβριανών. Η σχετική ανάρτηση.

Με μία ανάρτηση που αν μην τι άλλο θα συζητηθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης θυμήθηκε την επέτειο των Δεκεμβριανών και της μάχης της Αθήνας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, με προφανώς διχαστική διάθεση, έγραψε τα εξής: “3 Δεκεμβρίου 1944 – 11 Ιανουαρίου 1945 ίσως η πιο σκληρή αλλά και πιο κρίσιμη περίοδος της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας. Χάρη σε πολλούς ήρωες, από τους οποίους ξεχωρίζω τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο, η Ελλάς έμεινε στη Δύση και γλίτωσε τη μοίρα των Βαλκανίων”.

Ηρωας, κατά τον κύριο Γεωργάδη, “βαφτίζεται” ο Αγγλος Πρωθυπουργός, που έδωσε την εντολή για μάχη μέχρις εσχάτων με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ που υπερασπίζονταν την Αθήνα συγκρουόμενες αρχικά με τους συνεργάτες των Γερμανών και εν συνεχεία με τις αγγλικές δυνάμεις.

Η δε ήττα του ΕΛΑΣ, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης στην Ελλάδα, οδήγησε στη Συμφωνία της Βάρκιζας και στο όργιο βίας των “νικητών” ενάντια των “ηττημένων” στις πόλεις και την ύπαιθρο και εν τέλει στον εμφύλιο σπαραγμό του 46-49.

Αλλά γι’ αυτά δεν βρήκε κάτι να πει ο κ. Υπουργός…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα